Każdy wybiera takie ogrzewanie na jakie jest go stać.
Takie jest moje stanowisko w tym wątku i zdania nie
zmienię.
|
| |
Reklamy Google | |
offline Santoria praktykant
|
Chciałabym zapytać czy ktoś z Was korzystał z firmy https://gthpolska.pl/ogrzewanie-bielsko-biala / posiadają fajną ofertę jeśli chodzi o ogrzewanie w Bielsko-Białej. Stąd właśnie pochodzę i zastanawiam się nad systemem grzewczym w mojej firmie. |
| |
Reklamy Google | |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Najlepszym sposobem na powstrzymanie ucieczki ciepła z budynku i zmniejszenie kosztów ogrzewania jest solidne ocieplenie budynku. Najskuteczniejszy jest styropian grafitowy, który cechuje się współczynnikiem przewodzenia ciepła na poziomie 0,031 W/mK, co czyni go najlepszym materiałem termoizolacyjnym. W ofercie Knauf Therm można teraz znaleźć płyty EPS z domieszką grafitu, które znajdują zastosowanie przy ocieplaniu wszystkich części budynku, od fundamentu aż po dach. |
| |
offline charlotte160 kierownik
|
W wyborze ogrzewania bardzo mogą pomóc artykuły na ten temat dostępne na https://www.mgprojekt.com.pl/blog/ My z mężem myślimy o ogrzewaniu gazowym i na ekogroszek. Jeszcze nie podjęliśmy decyzji ale szczerze ogrzewanie gazowe kusi nas najbardziej. |
| |
offline Bakser fachowiec
|
Ja mam powietrzną pompę ciepła i nie zamieniłbym jej na nic innego :) Wszystko od firmy Fonko, którą zresztą szczerze polecam. Urządzenie zrobione jest na zamówienie i jest bardzo wysokiej jakości. |
| |
Reklamy Google | |
offline Adam D praktykant
|
Ja pamietam jak moi rodzice budowali dom 20-30 lat temu.
Postawili wtedy na ogrzewanie gazem, miało być tanim
źródłem ciepła. |
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Dlatego tak ważne jest zadbanie o to, by budynek cechował się niskim zapotrzebowaniem na energię konwencjonalną potrzebną do jego ogrzewania. Takie efekty można uzyskać, solidnie ocieplając przegrody zewnętrzne. Umożliwia to np. styropian grafitowy o najlepszych parametrach lambda 0,031 W/mK, który daje doskonałe efekty zarówno w budynkach nowych, jak i poddawanych renowacji. W ofercie Knauf Therm można znaleźć pełną gamę takich materiałów dedykowanych wszystkim przegrodom w budynku. |
| |
offline mazi1117 majster
|
|
| |
offline amituchens praktykant
|
O jak budujemy dom od zera to warto zainteresować się tematem pompy ciepła. A jeśli nie mamy dostępu do przyłączenia gazowego, można też rozważyć opcję ogrzewania na olej opałowy białystok. |
| |
offline Marchewa inżynier
|
Ponieważ kupiliśmy mieszkanie w kamienicy, w której nie ma gazu szukaliśmy rozwiązania jakim jest ogrzewanie elektryczne. Natknęliśmy się na ofertę Eco Partner https://www.najtanszeogrzewanie.pl/oferta.php i ich panele na podczerwień. Była to idealna opcja dla nas z której skorzystaliśmy. Zyskaliśmy komfortowe ciepło w dom i możliwość dostosowywania temperatury w każdym pomieszczeniu według upodobań naszej rodzinki. |
|