Wyciszenie drzwi w bloku

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

18 maja 2009, 14:10

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam problem, z resztą jak większość ludzi mieszkających w starym budownictwie. Przez drzwi wejściowe wszystko słychać. Jak i czym wyciszyć takie drzwi w bloku? Czy można np.zainstalować dodatkowe?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2009, 18:59

nie ma sensu montować podwójnych drzwi jest to niewygodne a pomiędzy drzwiami dodatkow tworzy się pudło tezonansowe więc lepiej wymienić na jedne ale dobrze wygłuszone. Tu mamy bardzo dobre drzwi z porty granit antywłamaniowe lu opla plus klasy bezpiecznej. obydwie sztuki mają bardzo dobre parametry 32-36dB wygłuszenia i nie są takie drogie pierwsze z montażem to ~2.200 drugie ~1.800 i tu unikałbym tańszych marek typu Gerda Delta PTZ czy temu podobne jest to badziew za nieiwele mniejsze pieniądze, mozna się nixle naciąć.

pzdr.

ostatecznie można drzwi stare obic dermą ale znalezienie w tej chwili firma która to robi jest bardzo ciężkie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 stycznia 2022, 13:02

Podbijam temat. Trochę lat minęło. Jakie drzwi najlepsze do mieszkania w bloku, żeby nie dochodziły dźwięki z klatki?

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2022, 13:47

Jak kupisz drzwi stalowe KMT - akustyczne, to będziesz zadowolona. Super izolują odgłosy z klatki, od razu po montażu, odczujesz różnicę. Poza tym firma ma duże wybór wzorów i kolorów więc dobierzecie coś w swoim stylu.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2022, 16:28

tak, polecam akustyczne drzwi z kmt. mieszkam tuz przy windzie na parterze więc wiecie jak tam jest, zawsze coś się dzieje. ogólnie tym sie nie przejmowałem ale teraz mam małe dziecko w domu i dlatego zdecydowaliśmy się na zmianę. Drzwi faktycznie bardzo dobrze izolują, praktycznie nic nie slychać. dodatkowo mają klasę antywłamaniową RC2. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2022, 22:28

@Dominik33, a jaki masz model? ja mam akustyczny 54 i jestem zadowolony. Mogę to podsumować dwoma słowami: cisza i spokój! w środku jest wypełnienie dźwiękochłonne i dlatego tak dobrze izolują

Zgłoś | Cytuj | Link

23 grudnia 2022, 19:51

@Kajetan, tak ten model. Zgodzę się, że cisza i spokój nastały po montażu tych drzwi. Na tyle na ile może być cicho z małym dzieckiem :D ale przynajmniej dżwięki z klatki wytłumione na maxa! Polecam, mój znajomy też jes zainstalował ze względu na pracę w 100% zdalną i też jest zadowolony

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2023, 08:26

My też mamy w mieszkaniu drzwi stalowe KMT model akustyczne. Możemy polecić, super wygłuszają odgłosy. Ich izolacja akustyczna wynosi 43 dB, co jest bardzo wysoką wartością i przekłada sie na duży komfort.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 stycznia 2023, 20:20

Przy pracy zdalnej a już na pewno jako team leader lub menedżer podstawa to ddbrze izolujące drzwi, bez tego bardzo ciężko prowadzic spotkania z wieloma osobami :) odkąd zmieniłem drzwi jesto wiele ciszej i lepiej się pracuje

Zgłoś | Cytuj | Link

29 marca 2023, 18:54

zdecydowałem sie na ten model akustyczny z KMT bo faktycznie ma bardzo dobre parametry izolacji. Dobrze wygłuszają hałasy, do tego wyglądają bardzo porządnie

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zalety prysznica bez brodzika. Liczba postów: 48 Grupa: Wykańczamy... Szukając dobrej jakości kabin prysznicowych to na pewno warto zapoznać się z ofertą przygotowaną przez Oltens https://oltens.com/pl/kabiny-prysznicowe u których...
  • Magazyn Liczba postów: 865 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio sporo czasu spędzam na ogarnianiu magazynu i muszę przyznać, że dobry program magazynowy to podstawa. Od kiedy korzystam z https://www.lomag.pl/ praca....
  • Ogrodzenie Liczba postów: 143 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz solidnego ogrodzenia, które będzie nie tylko funkcjonalne, ale także estetyczne. Warto zapoznać się z ofertą firmy JONIEC https://joniec.pl/ Produ...
  • Kuchnia Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Rozglądają się za wyborem odpowiednich baterii, czy kranów kuchennych to polecam zerknąć sobie do oferty Sotbe https://sklep.sotbe.com/baterie-kuchenne u któryc...
  • Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 20 Grupa: Wykańczamy... Inwestycja w mały magazyn do wynajęcia może być korzystna dla sklepów planujących rozwój lub zwiększenie asortymentu. Wynajem pozwala na testowanie nowych produ...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19466 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 474

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >