Wyciszenie pokoju

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

26 grudnia 2007, 15:58

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, chciałbym wyciszyć jeden pokój, żeby wydobywające się z niego odgłosy (efekty dźwiękowe, muzyka), nie przeszkadzały innym domownikom, ew. sąsiadom za płotem. Jak to zrobić, czego użyć? W pokoju nie ma okien, powierzchnia około 25m2,

pozdrawiam, pawel@poddachem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 grudnia 2007, 08:13

:lol: to proste ... jedynym naprawde skutecznym sposobem sa plyty dzwiekochlonne ...sa zarowno na sciany jak i na strop ...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 grudnia 2007, 14:07

Dzięki, jest to drogie rozwiązanie? Jaka trudność i czas montażu?

pozdrawiam, pawel@poddachem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2007, 19:18

czlowieku wpisz w google "plyty dzwiekochlonne" i wszystko ci wyskoczy :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2008, 11:50

Już gdzieś o tym było na forum, dobry efekt wygłuszenia pokoju uzyskuje się dzięki korkowi, są nawet specjalne panele korkowe. Ja czytałem o zaletach korka tutaj
http://forum.leroymerlin.pl/read.php?21,1311,1313#msg-1313 ale warto podpytać znajomych, jak to u nich też się sprawdza, o ile oczywiście mają...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 marca 2009, 16:57

Witam,
No więc ja mam w przedpokoju boazerie korkową. I musze powiedzieć, że sprawdziła się pod względem dzwiękochłonności lepiej niż się spodziewałem. Jest po prostu rewelacyjnie. Fakt, to dość drogi materiał, ale na pewno bardziej estetyczny i zdrowszy niż płyty dźwiękochłonne. A, i lepiej będzie jak ten korek położą profesjonaliści. Ja dobrych znalazłem na takiej stronce fachowaekipa.pl
Pozdrawiam,
J.F.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 stycznia 2016, 16:14

Moim zdaniem jeśli chodzi o instrumenty muzyczne, to warto zajrzeć sobie do tego internetowego sklepu muzycznego - http://sklep-muzyczny.com.pl/p/878/5147/casio -ctk-1300-keyboardy-i-aranzery-instrumenty-klawiszowe-instru menty.html. Znajdziecie tutaj bogatą ofertę i atrakcyjne ceny, więc z pewnością znajdziecie ofertę także dla siebie.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2016, 13:35

Wystarczy zapytać budowlańca. Wiem że są specjalne maty na ściany

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2017, 08:38

A możesz zdradzić ile kosztują takie panele akustyczne? Pytam bo wyglądają bardzo ciekawie, jak jest pod katem ich jakości? Skutecznym wyciszeniem podłogi często okazuje się być także podłoga korkowa.

www.Unistyl24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

26 listopada 2017, 22:56

Fakt, bardzo ciekawa sprawa.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Wieszaki na ręczniki Liczba postów: 18 Grupa: Najnowsze t... Ja tam specjalnie nie kombinuję. Wziąłem najzwyklejsze wieszaki z przyssawkami, bodaj 5 na jednym kiju. Jakiejś marki no-name, kompletnie nie pamiętam. To wszys...
  • Firanki, czy rolety? Liczba postów: 484 Grupa: Najnowsze t... Zamiast tego polecam taki kierunek - https://krakowrolety.pl/plisy-okienne-kr akow-do-kuchni-salonu-drzwi-tanie-na-wym iar.html I to będzie zdecydowanie lepsze ro...
  • Podłoga Liczba postów: 125 Grupa: Najnowsze t... Jaką podłogę wybrać przy dwóch dużych psach?
  • Meble kuchenne Szczecin Liczba postów: 7 Grupa: Najnowsze t... Co sądzicie o meblach kuchennych pod wymiar?
  • Temat zawodowy Liczba postów: 2 Grupa: Najnowsze t... Zmiana nie polega tylko na modyfikacjach strukturalnych czy procesowych. To również transformacja kultury organizacyjnej. Change Manager kształtuje wartości, no...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 324

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >