Wygłuszenie ścian - jak??

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

16 września 2015, 19:10

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam korek na ścianie. Jest zdecydowanie ciszej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2015, 21:31

Są specjalne maty do wygłuszania ścian, sprawdzają się nieźle i nie są wcale drogie. Warto kupic :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2015, 01:00

Warto najpierw ustalić żródło dżwięków i dopiero potem dobrać właściwą izolację
akustyczną.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2015, 23:48

Możesz zamntować specjalne pianki w ścianak i to trochę pomaga. Jednak całkiem chyba nie da się wygłuszyć

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2015, 20:34

Spoko, są specjalne materiały w sklepach budowlanych do tego rodzaju spraw. Ale generalnie radzę uważać przy montażu, bo jeśli są jakieś zanieczyszczenia to i się np. zadrapiesz czy jest grzyb w domu to uwaga! Mój wujek się zaraził;/ Dopiero po tym artykule- http://www.x-mag.pl/co-warto-wiedziec-o-grzybicy/ udało się zrozumieć, że to było spowodowane grzybem na ścianach, który wcześniej powstał. Trzeba było się go najpierw pozbyć;/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2017, 13:44

Użytkownik RafalPepera napisał: Cześć,

na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie mieszkam w domu,
tylko niestety w bloku. Wiąże się to niestety z hałasem,
który dobiega zza ścian sąsiadów... Próbowaliśmy już
wszystkie... Zegary, szafki, szafy, ciągłe przemeblowania,
ale to tak naprawdę nic nie daje... Przeczytaliśmy jednak
na http://www.mega-acoustic.pl/, że dobrym
sposobem jest wyciszenie ścian poprzez montaż pianki
akustycznej. Słyszeliście już o takim rozwiązaniu?

My zajmujemy profesjonalnym wyciszaniem ścian/sufitów panelami akustycznymi. Tylko nasze panele są atestowane, niepylące z cięte profesjonalną metodą, dzięki której unikamy szkodliwego pyłu na panelach! Do produkcji naszych paneli i ekranów akustycznych używamy pianki technicznej/poliuretanowej, nie wełny mineralnej, która powoduje pylenie. Można tutaj przekonać się o skuteczności i zobaczyć materiały: http://www.apama.pl/c50,panele-akustyczne-pochlaniajace

Zgłoś | Cytuj | Link

2 czerwca 2017, 09:16

[quote=enerbau.pl]Każda izolacja akustyczna powinna być dostosowana do
konkretnego przypadku.

Izolowania wszystkiego na "łapu capu" wcale nie naprawi
problemu.

To są wtedy wyrzucone pieniądze.

oczywiście, że tak. Jeśli chodzi o izolację akustyczną pomożemy, jesteśmy specjalistami od wielu lat :) Profesjonalne materiały akustyczne (przebadane, atestowane, niepalne) i usługi od pomiarów hałasów, analiz akustycznych, projektowania wizualizacji i montażu. Konkrety na naszej stronie http://www.apama.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2017, 23:32

U nich www.akustyczne.eu/materialy-akustyczne/mata-w ibroizolacyjna-regupol/ można coś znaleźć w temacie. Poza tym zawsze służą poradą, bo doskonale znają się na tym co robią. U mnie zaproponowali właśnie tą matę wibroizolacyjną. Produkt się sprawdził i jestem bardzo usatysfakcjonowany.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 września 2017, 05:53

Z reguły to właśnie podłoga oraz ściany korkowe będą najlepszym wyciszeniem naszego wnętrza, same maty to półśrodek, który często nie zdaje egzaminu.

www.Neoinstal.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2017, 14:35

Zanim zdecydujemy się na jakąś instalacje, powinniśmy znaleźć źródło dźwięku. Gdy będziemy je mieli to można wówczas dobrą instalacje dobrać i nie wyrzucimy pieniędzy w błoto.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Wentylacja mechaniczna Liczba postów: 79 Grupa: Inteligentn... Od wielu lat prowadzę własną firmę i zdaje sobie sprawe z tego jak ważna jest współpraca z najlepszymi w danej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na które...
  • Ryzyko przy inteligentnym domu Liczba postów: 28 Grupa: Inteligentn... Po pierwsze żadne bajery na Wifi. Jeśli chcesz mieć Smart dom który będzie ogarniał za ciebie to wybierz jakąś kompletna opcje. Loxone lub knx ewentualnie grent...
  • Budowa kominka Liczba postów: 6 Grupa: Inteligentn... Takie rzeczy jak budowa kominka to zadanie tylko i wyłącznie dla specjalisty
  • Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 165 Grupa: Inteligentn... Mądre głowy! Potrzebuję flow/noda który będzie mi priorytetyzował 2 wejścia na 1 wyjście. Mam 2 węzły z czego jeden wysyła dane co 1s a drugi w nieregularnych o...
  • alarm Liczba postów: 54 Grupa: Inteligentn... A może lepiej wybrać kamery zewnętrzne z alarmem dźwiękowym i świetlnym? Fajną opcją mogą być wersje obrotowe typu zestaw 2 x orllo z12 https://orllo.pl/zestaw-...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 419

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >