Wygłuszenie ścian - jak??

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

16 września 2015, 19:10

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam korek na ścianie. Jest zdecydowanie ciszej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2015, 21:31

Są specjalne maty do wygłuszania ścian, sprawdzają się nieźle i nie są wcale drogie. Warto kupic :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2015, 01:00

Warto najpierw ustalić żródło dżwięków i dopiero potem dobrać właściwą izolację
akustyczną.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2015, 23:48

Możesz zamntować specjalne pianki w ścianak i to trochę pomaga. Jednak całkiem chyba nie da się wygłuszyć

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2015, 20:34

Spoko, są specjalne materiały w sklepach budowlanych do tego rodzaju spraw. Ale generalnie radzę uważać przy montażu, bo jeśli są jakieś zanieczyszczenia to i się np. zadrapiesz czy jest grzyb w domu to uwaga! Mój wujek się zaraził;/ Dopiero po tym artykule- http://www.x-mag.pl/co-warto-wiedziec-o-grzybicy/ udało się zrozumieć, że to było spowodowane grzybem na ścianach, który wcześniej powstał. Trzeba było się go najpierw pozbyć;/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2017, 13:44

Użytkownik RafalPepera napisał: Cześć,

na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie mieszkam w domu,
tylko niestety w bloku. Wiąże się to niestety z hałasem,
który dobiega zza ścian sąsiadów... Próbowaliśmy już
wszystkie... Zegary, szafki, szafy, ciągłe przemeblowania,
ale to tak naprawdę nic nie daje... Przeczytaliśmy jednak
na http://www.mega-acoustic.pl/, że dobrym
sposobem jest wyciszenie ścian poprzez montaż pianki
akustycznej. Słyszeliście już o takim rozwiązaniu?

My zajmujemy profesjonalnym wyciszaniem ścian/sufitów panelami akustycznymi. Tylko nasze panele są atestowane, niepylące z cięte profesjonalną metodą, dzięki której unikamy szkodliwego pyłu na panelach! Do produkcji naszych paneli i ekranów akustycznych używamy pianki technicznej/poliuretanowej, nie wełny mineralnej, która powoduje pylenie. Można tutaj przekonać się o skuteczności i zobaczyć materiały: http://www.apama.pl/c50,panele-akustyczne-pochlaniajace

Zgłoś | Cytuj | Link

2 czerwca 2017, 09:16

[quote=enerbau.pl]Każda izolacja akustyczna powinna być dostosowana do
konkretnego przypadku.

Izolowania wszystkiego na "łapu capu" wcale nie naprawi
problemu.

To są wtedy wyrzucone pieniądze.

oczywiście, że tak. Jeśli chodzi o izolację akustyczną pomożemy, jesteśmy specjalistami od wielu lat :) Profesjonalne materiały akustyczne (przebadane, atestowane, niepalne) i usługi od pomiarów hałasów, analiz akustycznych, projektowania wizualizacji i montażu. Konkrety na naszej stronie http://www.apama.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2017, 23:32

U nich www.akustyczne.eu/materialy-akustyczne/mata-w ibroizolacyjna-regupol/ można coś znaleźć w temacie. Poza tym zawsze służą poradą, bo doskonale znają się na tym co robią. U mnie zaproponowali właśnie tą matę wibroizolacyjną. Produkt się sprawdził i jestem bardzo usatysfakcjonowany.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 września 2017, 05:53

Z reguły to właśnie podłoga oraz ściany korkowe będą najlepszym wyciszeniem naszego wnętrza, same maty to półśrodek, który często nie zdaje egzaminu.

www.Neoinstal.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2017, 14:35

Zanim zdecydujemy się na jakąś instalacje, powinniśmy znaleźć źródło dźwięku. Gdy będziemy je mieli to można wówczas dobrą instalacje dobrać i nie wyrzucimy pieniędzy w błoto.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Instalacje inteligentnego domu Liczba postów: 1 Grupa: Inteligentn... Szukam firmy w okolicach Myślenic, która zajmuje się instalacją systemów smart home. Ktoś zna sprawdzonych specjalistów, którzy ogarną wszystko od A do Z?
  • Praca jako technik wentylacji Liczba postów: 1 Grupa: Inteligentn... Co o tym sądzicie - https://www.viessmann.ovh/tarnobrzeg/ Czy Waszym zdaniem osoby z takim zawodem poradzą sobie w najbliższej przyszłości? I poza tym - czy tak...
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 19 Grupa: Inteligentn... Z własnego doświadczenia mogę polecić montaż moskitier na okna. To świetny sposób, żeby latem cieszyć się świeżym powietrzem bez obawy o owady w domu. U mnie sp...
  • Ogrzewanie a pompa ciepła Liczba postów: 54 Grupa: Inteligentn... Pompy ciepła stają się coraz popularniejsze, bo pozwalają uniezależnić się od drożejących paliw kopalnych. Aiwa oferuje modele z ekologicznych czynników chłodni...
  • Budowa kominka Liczba postów: 8 Grupa: Inteligentn... Budowa kominka rzeczywiście jest złożonym przedsięwzięciem, dlatego warto rozważyć nowoczesne rozwiązania, takie jak kominy systemowe. Systemy te składają się z...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19694 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 169

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >