Wykańczanie sufitu

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

5 grudnia 2009, 18:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, ojciec postanowił że zeskrobie starą farbę z sufitu. Następnie pomalował farbą gruntową wszystko oprócz kabla elektrycznego który posmarował gipsem.

Problem że teraz wygląda to okropnie i nie wiemy za bardzo co zrobić. Czy zeskrobać ten gips (tak żeby nie przeciąć kabla), zrobić większa dziurę i wtedy znowu nałożyć gips w taki sposób żeby było równo czy wyrównać gipsem całą powierzchnie sufitu ?
Moim zdaniem bardziej logiczna jest pierwsza opcja, a tak w ogóle to nie wiem czemu ojciec nałożył gips tak grubo...

Prosiłbym o jakieś konkretne wskazówki co z tym zrobić.

Oto zdjęcie sufitu:
http://img29.imageshack.us/img29/8918/img4845q.jpg

Pozdrawiam i dziękuję

Aha zapomniałem dodać że sufit jest z betonu zbrojonego i trudno się w nim kuje.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2009, 02:17

Zgadzam sie: good 0 bad

O Boszsz....
Z całym czacunkiem dla Twojego taty - powiedz mu, żeby już się do tego nie dotykał...

Ja bym wyrwał ten przewód, bo takie rozwiązanie to... ekhm... ile by trzeba było tego gipsu by to zlicować?
Niestety, jesli ma mieć to ręce i nogi - trzeba kuć. Są dwa rozwiązania:
- młotowiertarka sds i kujemy
- tarcza do betonu na szlifierce kątowej i nacinamy beton na 2-3 cm, po czym skuwamy "wnętrze"

Drugie rozwiązanie jest mniej kosztowne, gdyż "środek" można wykuć za pomocą młotka i przecinaka.

Po całej operacji mocujemy przewód w bruździe i wyrównujemy powierzchnie.

Na blogu napisałem co nieco na ten temat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• wanna czy prysznic Liczba postów: 80 Grupa: Wykańczamy... Szukając pasującej baterii wannowej to sprawdź ofertę Sotbe https://sklep.sotbe.com/pl/c/BATERIE-WAN NOWE-Z-OBROTOWYM-PRZELACZNIKIEM/84, gdzie znajdziesz sporo w...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • Z czego parapety wewnętrzne? Liczba postów: 187 Grupa: Wykańczamy... Zakup parapetu wewnętrznego powinien być dobrze przemyślany, dlatego warto zwrócić się do renomowanego dostawcy. Pomyślcie sobie też, czy np. nie zamówić parape...
  • Malowanie dachu Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... If you're thinking about refreshing your roof, choosing the right roofing works, including painting and maintenance, can make a significant difference. Just lik...
  • jaka szafa? Liczba postów: 54 Grupa: Wykańczamy... Jeśli marzysz o idealnej organizacji przestrzeni w swoim domu, sprawdź ofertę szaf i garderób na wymiar wykonanych przez Megan Design https://megandesign.pl/rea...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 259

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >