Witam serdecznie,
Mam niemały problem muszę wymeldować z domu osobę
którą zameldowałam na stałe przez moją własną
głupotę, teraz robi mi problemy ogólnie rzadko jest
spokój w domu, jak go mogę wymeldować? Jest w ogóle
jakaś szansa dla mnie? Czy muszę zebrać jakieś dowody?
Proszę poradźcie mi co mam robić.
offline NoNameUser inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
Racja.. ten problem jest dość poważny. |
| |
Reklamy Google | |
|
Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź, już myślałam, że nikt mi nie odpowie na zawarty wyżej post. No niestety możliwości dobrowolnego wymeldowania nie ma i na pewno nie będzie... nie mam pojęcia co mnie podkusiło żeby meldować kogokolwiek na stałe, teraz mam przez to same kłopoty. Co do wzywania policji, robię to od kilku tygodni kiedy jest potrzeba, i to bez przesadzania po prostu te sytuacje nadają się tylko na policję, administracja w moim przypadku mi nie pomoże niestety, ale te rady wezmę do serca. Ile musi być skarg na lokatora by wytoczyć proces? |
| |
offline CezarFx kierownik
|
Jeżeli policja widzi, że w danym miejscu dzieje się tak ogromna ilość dziwnych i nie zdrowych sytuacji sami powinni zaproponować wytoczenie procesu, nie ma wyznaczonej liczby skarg na to by wytoczyć proces, bo to nawet bez skarg możesz wykonać tylko nie będziesz miała dość wystarczających powodów dla sądu, na wszystko trzeba mieć dowody |
| |
offline Senpo doświadczony
|
Z wymeldowaniem stałym są bardzo duże problemy. Według prawa należy tej osobie zapewnić jakieś inne lokum. Musisz zgłaszać na policję zakłócenia porządku, a potem wytoczyć proces, że nie chcesz by ta osoba była na stałe zameldowana, że Ty jesteś właścicielem mieszkania i że ona się w ogóle nie dokłada do rachunków, utrzymania mieszkania. Możesz też poprosić mieszkańców o podpisanie oświadczenia, ze ta osoba zakłóca zasady panujące w bloku, hałasuje w nocy itd. |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
offline kanders kierownik
|
|
| |
offline wiking majster
|