Wymiana okien plastikowych na nowe

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

22 czerwca 2017, 12:02

Zgadzam sie: good 0 bad

czasami lepiej wziac te drozsze okna i pozniej nic przy nich nie naprawiac nie musiec wymieniac, najslabszym punktem okien sa zawsze uszczelki ale to tania zabawa. dobre okna sa z firmy vidok kolo Rzeszowa

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2017, 13:00

Użytkownik Gość: Wagabunda napisał: No niekoniecznie. Profil 82 będzie z pewnością droższy,
więc jak cena gra rolę, to można brac 70 Oczywiście
zależy gdzie. W mieszkaniu w bloku nie brał bym 82mm nawet
gdyby mnie bylo stać. Konstrukcje bloków są takie, że i
tak nei odczujesz różnicy mając grubsze czy cieńsze
okna. Oczywiście mowimy ciągle o dobrych jakościowo, np
Winergetic Premium i Pixel oknoplastu. Za to jak budujesz
dom energooszczędny albo pasywny, to już lepiej
zainwestować w grubsze lepsze okna.

Chodzi o mieszkanie w kamienicy. Budynek jest odnowiony a okna jeszcze straszą i ciężko główkujemy z właścicielem na co się zdecydować, żeby uzyskac jakiś kompromis pomiędzy jakością i ceną.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 czerwca 2017, 13:57

Polecam okna firmy Drutex, które można kupić chociażby w strzyżowskim Instaltechu - polecam tą firmę, bo doradzą jak nikt inny: http://instaltech24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2017, 14:35

Moim zdaniem pixele to dobre okna, w których nie ma za bardzo kompromisów. Wpuszczają dużo światła, mają dobrą izolację i ruchomy słupek. Dla mnie to plus, al e sporo zależy od waszego podejścia.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2017, 16:06

Czy takie okna to dobry wybór do domu jednorodzinnego, w którym wymieniam okna i mam zamiar też przeprowadzić ocieplenie całości? https://oknoplast.com.pl/okna/winergetic-premium-passive/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 lipca 2017, 09:52

Oknoplast ma naprawdę dobre okna pasywne, ale nadają się do domów pasywnych. W twoim przypadku to jest możliwe, ale musiałbyś zrobić więcej niż standardowe ocieplenie żeby spełnić standardy domu pasywnego.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2017, 07:27

Jesli szukasz firmy gdzieś w okolicach łodzi to polecam Ci drutex, mają oddziały chyba w kazdym województwie w Polsce i w wielu miastach. Ze swojej strony mogę Ci dac recenzję modelu iglo 5 classic, bo takie posiadam wlasnie od nich. Jestem naprawdę zadowolony, oprócz tego,że dużo opcja kolorystyczna (a ja potrzebowalem wlasnie czegos niestandardowego), to dobra akustyka i szczelność, masz pewnośc, że gdy napalisz w piecu, to połowa ciepła nie ucieknie Ci przez okna. W ogóle maja duzy wybor nie tylko okien pvc z tego co widzialem. Ja sie jeszcze zastanawiam nad roletami zewnetrznymi.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2017, 12:04

drewniane są lepsze

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lipca 2017, 10:36

Użytkownik Gość: mirkos29 napisał: Oknoplast ma naprawdę dobre okna pasywne, ale nadają się
do domów pasywnych. W twoim przypadku to jest możliwe, ale
musiałbyś zrobić więcej niż standardowe ocieplenie
żeby spełnić standardy domu pasywnego.

Na przykład co? Więcej styropianu czy jakiś inny rodzaj ocieplenia?

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lipca 2017, 14:23

Kiedyś czytałem, że przy starym nieocieplonym domu trzeba było położyć około 24cm styropianu (to jest ultra dużo!) ale dostępne są teraz nowe, wydajniejsze ocieplenia, których wystarczy tylko(!) kilkanaście cm. W każdym razie na samym ociepleniu się nie kończy. Ale jeśli chcesz dom pasywny to albo robisz go tak cały, albo w ogóle. W każdym razie wtedy Winergetic Premium Passive to dobry wybór.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 490

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >