Wymieniać drzwi czy nie?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

4 listopada 2015, 06:38

Zgadzam sie: good 0 bad

A macie u siebie takie ciepłe drzwi jak tu? chyba warto w takie zainwestować prawda?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 listopada 2015, 09:50

Co oznacza pojęcie "ciepłe drzwi" ? Bo szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o czymś takim,każde drzwi powinny charakteryzować sie przede wszystkim odpowiednią jakością i solidnością. Warto zwrócić też uwagę na niezbędne dodatki,jak np eleganckie klamki. Te znajdziecie na
www.KlamkiOutlet.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lutego 2017, 20:44

Ciepłe drzwi – albo takie o specjalnej konstrukcji albo po prostu dobrze opianowane, obudowane np. płytą g-k z wełną. W jednym i drugim przypadku 50% sukcesu to dobry montaż.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2017, 16:43

Ciepłe drzwi to drzwi energooszczędne.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Drzwi_energooszcz%C4%99dne

Ich współczynnik izolacji cieplnej wynosi co najmniej Ud=1,3
Przykładowo:
Wikęd Optimum / Termo Prestuge
KMT Plus 75
Hormann ThermoPlus/ ThermoPro

Montaż musi być adekwatny do jakości drzwi aby nie pogorszyć ich właściwości.

Ten post był edytowany przez theme dnia: 20 lutego 2017, 16:44
Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2017, 18:05

Boxon - nie wyobrażam sobie drzwi zewnętrznych obudowanych płytą G-K i wełną.
Nawet drzwi wewnętrzne traktuje się znacznie lepiej, bo przy stawianiu ścianki musisz dać specjalny profil ościeżnicowy i dać 2 płyty G-K aby usztywnić całą ściankę po to aby drzwi pracowały poprawnie przez wiele lat.
https://youtu.be/cdT4sLjqDC0?t=7m55s

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2017, 15:46

Historii z obudowaniem ościeżnicy drzwi zewnętrznych od zewnątrz płytą G-K to jeszcze nie widziałem. Widziałem sporo spartolonych montaży - czegoś takiego nie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2017, 20:26

W wewnętrznych tak czasami robi się. Nic strasznego. Trzeba tylko zostawić luz parę mm na silikon lub akryl elastyczny.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 marca 2017, 14:58

W drzwiach wewnętrznych obróbkę na siłę można zrobić z płyt GK. Nawet w systemach rigipsowych na profilu ościeżnicowym UA ościeżnica prosta dolega do profilu, a listwy maskujące są wykończeniem. W przypadku ościeżnicy regulowanej to ona jest od razu częścią wykończenia.
Producenci wiedzą o tym i dlatego ościeżnicę z tego zakresu dają w niższych progach cenowych:
http://erkado.pl/wp-content/uploads/2016/03/ERKADO-katalog-2 016-www.pdf
Strona 122 - zakres pod profil UA 75 (2x płyta + profil + 2x płyta = zakres 125) jest już na 3 miejscu w cenach od 218 do 273zł netto.
Mimo wszystko ja nadal nie widzę miejsca na zastosowanie wełny (poza wypełnieniem ściany z rigipsu).

Nawet w murze 3-warstwowym z klinkierem na zewnątrz i drzwiami montowanymi w klinkierze, to właśnie klinkier zamyka wełnę, a nie płyta GK.

Ten post był edytowany przez mazwoj dnia: 22 marca 2017, 15:03
Zgłoś | Cytuj | Link

23 marca 2017, 15:47

Użytkownik boxon napisał: Ciepłe drzwi – albo takie o specjalnej konstrukcji albo
po prostu dobrze opianowane ...

Bez 100% opianowania wnętrza ościeżnicy i przestrzeni pomiędzy ościeżnicą a murem nigdy nie będziesz miał ciepłych drzwi. Co niby ma chronić przed ucieczką ciepła na zewnątrz? Kawałek stali z ościeżnicy i pusta przestrzeń? Poprawny montaż przewiduje 100% wypełnienie pianą - innej opcji nie na przy montażu (pomijam montaż z użyciem zaprawy cementowej, który stosuje się przy NIELICZNYCH drzwiach antywłamaniowych).

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2017, 11:08

Wszystko moim zdaniem zależy od dwóch rzeczy: pierwsza to efekt końcowy jaki chcesz uzyskać, a druga to budżet jaki posiadasz na zakup drzwi, tutaj warto zerknąć na www.ODB.com.pl gdzie znajdziesz szeroki wybór nowych, ciekawych modeli w niższej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 122

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >