Wzmocnienie czy wymiana stropu

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

28 października 2009, 12:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Posiadam strop na piętrem w donku jednorodzinnym z belet stalowych dwuteowych o wysokości 100 mm i do nich jest podwieszony strop gips karton na ruszcie i ocieplony 20 cm wełny mineralnej. Jest to poddasze nieużytkowe ale wysokie i można zagospodarować na pomieszczenia mieszkalne. Rozpiętość ścian w świetle 3,9 m.
Czy istnieje możliwość wzmocnienia stropu?
Czy należy całkowicie wymienić na nowy?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2010, 12:31

Nie umiem powiedzieć tak szczegółowo, ale jeśli moge wypowiedzieć się według moich przemyśleń to wymieniłabym na całkowicie nowy strop

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2016, 05:25

ja wzmacniałem, w każdy mrazie trzeba coś z tym robić

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lutego 2016, 12:51

niektóre firmy zajmują się wzmocnieniami konstrukcji budowlanych, ja korzystałem z oferty http://spec-bud.com.pl/ bardzo sprawnie zajęli się robotą, byłem zadowolony ze współpracy

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lutego 2016, 09:52

A czy ktoś z was ma do polecenia może jakiegoś producenta elementów do płyt gips-karton?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lutego 2016, 09:53

Jeśli chodzi o płyty g-k i elementów metalowych mogę ci podrzycić kontakt do solidnego producenta. Sam kupowałem u niego i ceny mają naprawdę ok. Łap: http://www.metalbernat.com.pl/kontakt

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 151

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >