Stron: 23 ▾ ◂◂ ◂ 12 13 14 15 16 ▸ ▸▸
offline PlaskiDach.pl doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline marinariiio majster
|
Najpierw trzeba też mieć drewno konstrukcyjne, które jest podstawą. Tu chociażby możecie zajrzeć do tartaku http://tartakjejkowice.pl/ mają praktycznie wszystko, co jest potrzebne do tego, aby taką konstrukcję dachową zbudować. |
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Gość: DominkJarzewski praktykant |
Rozwiązań na pokrycie dachu masz kilka. Możesz wybrać blachodachówkę, możesz też zdecydować się na dachówki betonowe lub ceramiczne. Dowolność w tym temacie pozostawiam jednak Tobie, bo jedyne co może Cię ograniczać w tym wypadku to zasób portfela. Przyznam się, że u mnie sprawdziła się blachodachówka i takie rozwiązanie mogę polecić. Zwróć tylko uwagę na producenta ja mogę zasugerować coś z czego sam korzystam i jest to oferta od http://gdabramczyk.pl/oferta/ |
| |
offline AdrianPudlo inżynier
|
No i można zamiast tradycyjnych pokryć wybrać nowoczesną dachówkę kompozytową Tileco. Warto sobie wszystko wcześniej obejrzeć, przeliczy, tak żeby być zadowolonym, a nie po czasie żałować wyboru. |
| |
Reklamy Google | |
offline mcgregor doświadczony
|
Blachodachówka to zły wybór - szczególnie że za dachówki ceramiczne wcale nie trzeba dopłacać aż tak radykalnie dużo. Trzeba kupować takie dachówki, które wychodzą najtaniej za m2. W praktyce najtańsze będą duże dachówki - polecam np. dachówki Koramic Alegra 9 (9 dachówek na m2). Cenowo wychodzi dość konkurencyjnie jak blachodachówka średniej klasy. Natomiast plusy związane z takim pokryciem są generalnie bardzo duże i moim zdaniem na pewno warto dopłacić tych kilka %, żeby mieć bezawaryjne pokrycie na wiele wiele lat... |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
offline Ruukki Polska praktykant
|
A czy brałeś pod uwagę pokrycia stalowe? Dachówki są pokryciami ciężkimi, które wymagają uwzględnienia ich wagi w konstrukcji dachowej, przez co zwiększają koszty całościowe. Szukając zatem optymalnego rozwiązania, na pierwsze miejsce wysuwają się pokrycia stalowe. Dachy takie charakteryzują się szeroką gamą wzorów i kolorów, są pokryciami lekkimi, przez co nie wymagają wzmacniania konstrukcji dachowej i montowane są na podkonstrukcji z łat i kontrłat drewnianych - co zarówno obniża koszty budowy w kontrze do pełnego deskowania, jak i gwarantuje prawidłową wentylację przegrody dachowej. Warto rozważyć blachodachówkę modułową Ruukki Finnera. |
| |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
|
Stron: 23 ▾ ◂◂ ◂ 12 13 14 15 16 ▸ ▸▸