Z czego zrobić ściankę działową?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

22 czerwca 2011, 22:46

Zgadzam sie: good 0 bad

co racja to racja, większość dźwieku ucieka przed drzwi, nawet zamkniete. Co tylko potwierdza moje słowa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 lipca 2011, 21:14

Ile materiałów tyle opinii. Według mnie najlepszy materiał na ścianki działowe to silka. Ma ona dużą izolację akustyczną a to ważne w przypadku ścian działowych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 sierpnia 2011, 12:15

silka nie ale silikaty tak, rownie dobrze moze to byc i inny material aby pozostale elementy tj drzwi byly szczelne!

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2011, 22:48

w domku jednorodzinnym ściany nie maja az takiego oznaczenia jak drzwi, to jest główne źródło hałasu i o drzwi trzeba zadbać, a na ścianke działowąpolecam bk bo altwo siestawia i bezproblemowo

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2011, 11:36

No a co myslicie o zwykłych płytach gipsowych ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2011, 19:19

mimo wszystko kojarzy mi się lekko prowizorycznie, bardziej działa jak zasłona a nie ściana.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2011, 11:20

No co racja to racja ale co w takim wypadku lepiej zrobić ??

Zgłoś | Cytuj | Link

2 sierpnia 2012, 12:45

Czesc mam zrobiona sciankę działową z betonu komórkowego o gr 6 cm, zbroiłam prętami i zamiast tynku przykleiłam płyty gipsowe i jest 9 cm, ale jak stukam to się trzęsie. Wisi na niej półeczka, mąż mnie uspokaja ze nic się nie stanie ale boje się ze jak ktoś mocniej się oprze to ona runie, proszę o szczere opinie na ten temat czy mam powody do obaw?

Zgłoś | Cytuj | Link

17 września 2013, 09:52

Zobacz podstawowe zalety dwóch głównych rodzajów ścian działowych i wybierz odpowiednią dla siebie
http://muratordom.pl/budowa/sciany-murowane/sciany-dzialowe- murowane-czy-szkieletowe,108_2691.html

Zgłoś | Cytuj | Link

27 września 2013, 12:31

Moim zdaniem działówki z betonu komórkowego to jakieś nieporozumienie! Przecież akustyka tych ścian (cienkich) jest na tyle zła, że praktycznie wszystko będzie słychać... U mnie były betonowe działówki na starym mieszkaniu i było to traumatyczne przeżycie, bo słyszałem dokładnie rozmowy (normalne, a nie krzyki!) moich sąsiadów.

Ja mam działowe wymurowane z pustaków porotherm, które przy kilkunastu centymetrach grubości mają izolacyjność akusyczną na poziomie najgrubszego betonu komórkowego na ściany zewnętrzne! Poza tym ceramika lepiej odbija dźwięki, dzięki czemu nie mam wrażenia "echa" w dużych pomieszczeniach (a tak było przy nieszczęsnym betonie). Tak więc zostawcie sobie bk ewentualnie na ściany zewnętrzne, a na działowe dawajcie pustaki ceramiczne - będziecie żyli w ciszy i spokoju ^^

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 150

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >