Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸
Gość: Masterpiece praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Galeon praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: troty praktykant |
coraz częściej wybierane są ścianki działowe z aluminium, według mnie to bardzo dobre rozwiązanie, takie ścianki robi http://www.alumex.pl/oferta.html |
| |
|
| |
Gość: Galeon praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Nie - nie używałem gruntu, gdyż nawet na stronie informują, że nie jest potrzebny. A faktycznie wszystko ładnie złapało. Na pewno musisz zadbać o to, by płyta była gładka, więc jeśli trzeba ją przeszlifować - zrób to. Później wystarczy pojechac z klejem niedaleko krawędzi oraz "zygzakiem" w środku i powinno bez problemu chwycić. :) |
| |
Gość: slawko1988 praktykant |
Ja mam w domu jedną ściankę z płyty gk i więcej nie chcę :) Bardzo słaba akustyka, brak możliwości obciążenia ściany w dowolnym miejscu to dla mnie minusy, które dyskwalifikują ten produkt jako pełnowartościowa ścianka działowa. Zdecydowanie wolałbym mieć litą ścianę np. z Porothermu - poprawa akustyki jest radykalna (+ ok. 25 db), możliwość wkręcenia stabilnych kołków 60mm to też dla mnie spory plus. Działówki z płyt GK polecałbym w sumie tylko w sytuacji, kiedy ktoś dostawia ściankę w już wykończonym mieszkaniu/domu. Inaczej naprawdę lepiej wykorzystać Porotherm 8 cm albo silikaty. |
| |
@up przecież nikt nie używa płyt gk w całym domu.
Rozumiem, że ścianki mogą stwarzać problemy akustyczne
czy ograniczać możliwości wieszania, no ale na to
mogłeś wpaść jeszcze przed jej robieniem. :P |
| |
Gość: msad praktykant |
Zaznaczyłbym, że bardzo istotną częścią montażu takiej ściany działowej są kotwy, śruby, wkręty i inne artykuły montazowe, które zdecydowanie pomogą w jej odpowiednim zamocowaniu. Sam korzystałem z tych kupionych u www.srubywkrety.pl, także mogę zdecydowanie polecić, bo nie jest to tak banalna sprawa jak się z pozoru wydaje, przynajmniej dla mnie. |
| |
Gość: PolMarczyk praktykant |
Zdecydowanie jednym z rozwiązań jest wykorzystanie gotowych scian działowych kartonowo gipsowych. U mnie takie rozwiązanie jak najbardziej się sprawdziło - kupiłem ściane działową tu - http://www.rigips.pl/472,a,sciana-dzialowa.htm a później samemu zamontowałem na specjalnie przystosowanych do teog metalowych konstrukcjach. |
|
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸