Z czego zrobić ściankę działową?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

20 grudnia 2016, 05:53

Zgadzam sie: good 0 bad

A dlaczego nie uwzględniłeś systemów suchej zabudowy? Wydaje mi się, że to całkiem ciekawa metoda i warta uwagi ze względu na cenę i łatwość w montażu. Płyty katronowo gipsowe swietnie sprawdzają się jako ścianki działowe. Sam korzystam z takiego rozwiązania od www.rigips.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 grudnia 2016, 08:36

zapytać się napewno fachowca to pomoże w tym

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 stycznia 2017, 00:39

@Nebr, oczywiście, że to jest jedna z najszybszych i najskuteczniejszych metod. U mnie już dawno wykorzystuje się systemy suchej zabudowy bo są tanie w użyciu i jednocześnie łatwe w montażu. Nie trzeba godzinami się z tym wszystkim męczyć, dlatego tym bardziej nie rozumiem, że nie wspomniał o tym już na samym początku. Przejrzałem i tu http://www.rigips.pl/systemy-rigips,ScianyDzialowe.htm#1 dokładnie widać jak to dobrze działa.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 stycznia 2017, 21:36

Płyty gipsowo kartonowe sprawdzają się ewentualnie wtedy kiedy nie masz wyjścia i musisz wybudować ściankę działową w już wykończonym wnętrzu. Jak się ma stan deweloperski to nikt rozsądny nie zrobi takiej ściany, tylko kupi sobie bloczki Porotherm i postawi normalną, pełnoprawną ścianę. Akustyka o niebo lepsza i bez obaw można powiesić nadstawkę albo cięższą półkę. Na płycie GK powiesić to można sobie conajwyżej obrazki :-) Mam w domu wszystkie ściany działowe z ceramiki i jest to moim zdaniem absolutnie najlesze rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2017, 20:06

Myślę ze i tak i tak sie płyty gipsowo - kartonowe sprawdzą nawet w stanie dewelop. u mnie sie sprawdziło.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2017, 22:15

Pewnie, równie dobrze możesz zrobić sobie wyklejanki z papierów :D W stanie deweloperskim nikt nie robi płyt GK, bo oszczędności są niewspółmierne do strat (czyli do radykalnego obniżenia komfortu życia). Ścianka działowa z Porothermu 8 cm czy silikatu 10-tki nie jest aż tak droga!

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2017, 15:34

Możesz też wypróbować keramzyt, który jest trochę droższy, ale przy tym solidniejszy. Firma termat.pl specjalizuje się w produkcji pustaków więc warto się zainteresować ofertą.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2017, 22:10

Keramzyt na ściany działowe to bardzo marny pomysł. Materiał przy niewielkiej grubości ma kiepską izolacyjność akustyczną i tak naprawdę jego zastosowanie nie daje żadnych realnych korzyści dla inwestora, a tylko podraża całą inwestycję. Również raczej polecałbym do takich zastosowań Porotherm w wersji 11,5 cm - jest to tania opcja, a parametry są bardzo dobre

Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2017, 07:37

keramzyt może sie sprawdzić, poszukaj dobrej firmy to zrobi ci to i całkiem niedrogo i przyzwoicie.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2017, 14:58

Na ściany działowe najlepsze są ciężkie, masywne materiały - polecam silikat albo Porotherm 11,5 cm. Mam ściany z tego drugiego materiału i jest to bardzo solidny i dobry akustycznie materiał!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 14 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  7 8 9 10 11  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19407 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 297

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >