A dlaczego nie uwzględniłeś systemów suchej zabudowy? Wydaje mi się, że to całkiem ciekawa metoda i warta uwagi ze względu na cenę i łatwość w montażu. Płyty katronowo gipsowe swietnie sprawdzają się jako ścianki działowe. Sam korzystam z takiego rozwiązania od www.rigips.pl
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 7 8 9 10 11 ▸ ▸▸
Gość: Nebr praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline grzesiu4564 praktykant
|
zapytać się napewno fachowca to pomoże w tym |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Henryczek222 praktykant |
@Nebr, oczywiście, że to jest jedna z najszybszych i najskuteczniejszych metod. U mnie już dawno wykorzystuje się systemy suchej zabudowy bo są tanie w użyciu i jednocześnie łatwe w montażu. Nie trzeba godzinami się z tym wszystkim męczyć, dlatego tym bardziej nie rozumiem, że nie wspomniał o tym już na samym początku. Przejrzałem i tu http://www.rigips.pl/systemy-rigips,ScianyDzialowe.htm#1 dokładnie widać jak to dobrze działa. |
| |
Gość: gumcio praktykant |
Płyty gipsowo kartonowe sprawdzają się ewentualnie wtedy kiedy nie masz wyjścia i musisz wybudować ściankę działową w już wykończonym wnętrzu. Jak się ma stan deweloperski to nikt rozsądny nie zrobi takiej ściany, tylko kupi sobie bloczki Porotherm i postawi normalną, pełnoprawną ścianę. Akustyka o niebo lepsza i bez obaw można powiesić nadstawkę albo cięższą półkę. Na płycie GK powiesić to można sobie conajwyżej obrazki :-) Mam w domu wszystkie ściany działowe z ceramiki i jest to moim zdaniem absolutnie najlesze rozwiązanie. |
| |
offline Fusilet33 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: gumcio praktykant |
Pewnie, równie dobrze możesz zrobić sobie wyklejanki z papierów :D W stanie deweloperskim nikt nie robi płyt GK, bo oszczędności są niewspółmierne do strat (czyli do radykalnego obniżenia komfortu życia). Ścianka działowa z Porothermu 8 cm czy silikatu 10-tki nie jest aż tak droga! |
| |
Gość: jarek grzondel praktykant |
|
| |
Gość: mis_koala praktykant |
Keramzyt na ściany działowe to bardzo marny pomysł. Materiał przy niewielkiej grubości ma kiepską izolacyjność akustyczną i tak naprawdę jego zastosowanie nie daje żadnych realnych korzyści dla inwestora, a tylko podraża całą inwestycję. Również raczej polecałbym do takich zastosowań Porotherm w wersji 11,5 cm - jest to tania opcja, a parametry są bardzo dobre |
| |
offline Madzia78 majster
|
|
| |
Gość: supastriker praktykant |
|
|
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 7 8 9 10 11 ▸ ▸▸