Ok, a powiedzcie mi, czy postawienie takiej ścianki samemu,
jeśli do tej pory nie miało się do czynienia z tematem
jest trudne?
Powoli się do tego przymierzam. Póki co pytam i oglądam
filmiki w stylu tego: http://knauf.pl/filmy .
Plan już powoli klaruje mi się w głowie. Dobrze by było
jeszcze usłyszeć, że postawienie takiej ścianki to nic
trudnego i na pewno sobie z tym poradzę ;)
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸
offline filka majster
|
|
Ten post był edytowany przez filka dnia: 12 października 2016, 14:29 | |
| |
Reklamy Google | |
Gość: beniovsky praktykant |
Jest proste, tylko co z tego? Nie ma sensu korzystać z jakiegoś materiału tylko dlatego że jest łatwy w stosowaniu. To są materiały konstrukcyjne, muszą być solidne i mieć dobre parametry. A taka ścianka ma wszystkie parametry poniżej tego co oferuje choćby ścianka z Porothermu 11,5 cm. Nie widzę sensu wykorzystywania takiej ścianki w np. nowym budownictwie albo mając stan developerski. Po prostu lepiej i rozsądniej w takiej sytuacji wymurować sobie ścianki działowe z materiału, który daje chociaż te 45 db i umożliwia powieszenie szafek i półek. Na działówce regipsu nie ma na to szans. |
| |
Reklamy Google | |
offline vittorio praktykant
|
|
| |
Gość: marekgrudzien praktykant |
|
| |
Gość: Michasz praktykant |
bez przesady, to ma być raptem ścianka działowa - żadna filozofia. Żeby ewentualnie jakoś urozmaicić tą ściankę to wybierz się np do 3D Laboratory http://3dlaboratory.com.pl/ i tam zaprojektujecie takie panele na ściankę |
| |
Reklamy Google | |
Gość: mamflow praktykant |
|
| |
Gość: nrrrr23 praktykant |
Prostym i chyba też najtańszym rozwiązaniem byłoby kupienie /www.rigips.pl/systemy-rigips,ScianyDzialowe.htm#1 myślę, że taka ścianka działowa dość dobrze spełni swoją rolę w dalszej budowie a jednocześnie nie ruszy tak bardzo portfela. Można to dodatkowo połączyć z wełną mineralną. Korzystam z takiego rozwiązania i bardzo sobie chwalę. |
| |
Gość: tomkoo1984 praktykant |
|
| |
offline DariaS majster
|
|
| |
Gość: TomekKK praktykant |
Silikat i ceramika Porotherm to zdecydowanie najlepsze rozwiązania na ściany działowe! Jeszcze kwestia z czego się ma ściany nośne - czasami lepiej jest zostać przy tym samym materiale, żeby nie trzeba było podkuwać ściany nośnej. U mnie oba rodzaje ścian (nośne i działowe) są wykonane z Porothermu. Od strony użytkownika tego typu ścian działowych nie widzę specjalnie jakichś minusów - ściana jest bardzo wytrzymała, daje się obciążać półkami i bardzo dobrze izoluje od dźwięków. Mogę tylko polecić :) Działowe są dołączone do nośnych specjalnymi kotwami zatopionymi w zaprawie - wymiary się zgadzają, więc było to bardzo proste rozwiazanie. |
|
Stron: 14 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸