Jasne, postawienie ściany działowej z płyt GK jest szybsze, tańsze i może łatwiejsze, ale co z tego? Nie ma być szybko i łatwo, tylko porządnie. Ściana działowa musi zapewniać jakąś prywatność, mieć dobrą akustykę, czego gipsokarton nam nie da. Beton komórkowy jest lepszym materiałem, chociaż osobiście uważam, że pustaki Porotherm są do tego celu jeszcze lepsze. Zapewniają najlepszą akustykę, a to na zaprawę dryfix wcale nie narobią dużo bałaganu w domu.
offline Michał Lewański praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: masta67 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Milorduś praktykant |
|
| |
Gość: jaCCooo praktykant |
|
| |
offline Lukki kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: budwlaniec222 praktykant |
Jak dotąd moim zdaniem wykorzystanie systemów suchej
zabudowy jest najkorzystniejsze i najbardziej praktyczne
podczas takich inwestycji. Ja kupuję ścianki działowe z
karton gipsu i sprawdzają się w swojej roli wyśmienicie.
|
| |
Gość: Gabion praktykant |
Jestem za budową ścianek działowych z karton gipsu. Chociażby dlatego, że są łatwe w montażu i demontażu co oszczędza ogromną ilość czasu. Moim zdaniem rozwiązanie tanie i solidne. Sam posiadam ściankę działową z karton gipsu od http://www.rigips.pl/systemy-rigips,ScianyDzialowe.htm#1 i nie mogę narzekać na brak solidności. Ściana spełnia swoją rolę w 100% |
| |
Gość: Piotr praktykant |
ścianki działowe możemy zrobić przeważnie z płyty kartonowo gipsowej polecam market chemko bo mają na miejscu mieszalnię farb i tynków mają duży wybór artykułów budowlanych chemii budowlanej dodatków do aranżacji wnętrz gipsów betonów cementów łopat szpadli kotew sufitów podwieszanych listew mat taśm foli artykułów do glazury i terakoty pianek artykułów tekstylnych i wiele innych artykułów mają miłą i fachową obsługę miejscowy transport i stronę www.chemko.com.pl www.chemko.pl |
|