Zagospodarowanie pomieszczenia z pompą ciepła

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

30 października 2010, 17:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam! Mam pytanie W jaki sposób można zagospodarować okolicę pompy ciepła w pomieszczeniu. Zastanawiam się czy i do czego pozostała przestrzeń może się nadawać. Dziękuje z góry za pomysły. Chciałem dodać zdjęcie, ale chyba nie ma tu możliwości. Urządzenie nie jest bardzo duże (pompa Vikersonn).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2010, 14:11

Możesz tam zrobić spiżarkę i śmiało umieszczać produkty potrzebujące niższej temperatury przechowywania. Z tego co mi wiadomo to w pomieszczeniach, w których zamontowana jest pompa ciepła spada temperatura w efekcie jej pracy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 lipca 2012, 12:54

Użytkownik malti napisał: Witam! Mam pytanie W jaki sposób można zagospodarować
okolicę pompy ciepła w pomieszczeniu. Zastanawiam się czy
i do czego pozostała przestrzeń może się nadawać.
Dziękuje z góry za pomysły. Chciałem dodać zdjęcie,
ale chyba nie ma tu możliwości. Urządzenie nie jest
bardzo duże (pompa Vikersonn).

Witam,
dzień dobry ja też korzystam z pompy Vikersonn. W kotłowni, w której ona stoi zoraganizowaliśmy spiżarnię. Słyszałam, że niektórzy stawiają pompy w garażach ale proszę pamiętać, że garaż musi być ogrzewany.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2012, 13:42

Myślę,że tutaj w grę wchodzi głównie odpowiednia ilość miejsca w kotłowni i wtedy nie bezie problemu z ustawieniem pompy ciepła. Pamiętajmy też o odpowiednich drzwiach do kotłowni.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2012, 21:10

Dobrze powiedziane, że wiele zalezy od tego jaka pompa i ile ma sie miejsca obok.
Do jakiejś pompy standard typu sofathowskie (np z http://www.sztuka-ogrzewania.pl/ ) wstawionej do pomieszczenia dużego, to można zrobić "tło" a'la spiżarnia, czy mini siłka. Ale jak miejsca mało to z pustego i Salomon nie naleje...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 stycznia 2013, 15:48

Jakie ogólnie wymiary pomieszczenia? Bo pomysł ze spiżarnią jest całkiem dobry,mój znajomy ma właśnie tak zagospodarowane pomieszczenie z pompą ciepła i dobrze to funkcjonuje.

www.Kociol.net

Zgłoś | Cytuj | Link

23 czerwca 2014, 16:23

Plusem pomp vikersonn sa ich niewielkie rozmiary. Pomysł ze spiżarką jest widzę dość popularny, bo przyjął się i u mnie

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 155

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >