Zainwestować w dom czy kupić mieszkanie?

« Powrót do artykułu: Zainwestować w dom czy kupić... | « Powrót do grupy: Budowa i remont

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

18 lutego 2025, 09:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Planuję zakup mieszkania w Krakowie, ale nie wiem, czy lepiej wybrać coś z rynku pierwotnego, czy może jednak postawić na rynek wtórny. Jakie są plusy i minusy obu opcji?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2025, 10:18

Oba rozwiązania mają swoje zalety, wszystko zależy od twoich priorytetów. Jeśli chcesz nowoczesne mieszkanie, energooszczędne budownictwo i możliwość dostosowania wnętrza pod siebie, to rynek pierwotny może być dobrym wyborem. Minusem jest konieczność czekania na zakończenie budowy oraz dodatkowe koszty wykończenia.

Z kolei mieszkania z rynku wtórnego są zazwyczaj gotowe do zamieszkania i często znajdują się w lepszych lokalizacjach, bliżej centrum. Wadą może być konieczność remontu, szczególnie w starszych budynkach.

Jeśli chcesz sprawdzić, co jest aktualnie dostępne, to możesz zerknąć tutaj: https://www.ap7.pl/pl/nieruchomosci/oferty/mi eszkania/krakow/1

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

dziś, 08:06

Ja akurat wolałbym zainwestować w mieszkanie, bo jest to dla mnie wygodniejsza forma i na pewno mieszkanie później łatwiej wynająć, jeśli podejmiemy w życiu inne decyzje. Miasta są też lepsze w dużych miastach, bo często znajdują się w super lokalizacjach. Jeśli będziecie poszukiwali mieszkania w Łodzi, to warto sprawdzić inwestycje na stronie https://www.mermaid.pl/projekty/ .

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19509 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 276

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >