Zaliczki przed rozpoczęciem remontu przez firmę budowlaną.

« Powrót do grupy: Firmy budowlane

27 maja 2011, 14:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Moje pytanie dotyczy rzetelności, fachowości oraz dotrzymywania terminów przez firmy budowlane. Z praktyki wygląda to tak, przychodzi firma ogląda, oczywiście wszystko jest proste, remont zamyka się w tygodniu, firma kupuje potrzebne materiały, bierze zaliczkę i tutaj optymizm się kończy. Remont przeciąga się do 2, 3 miechów, przychodzą kiedy im pasi, w sumie dotali zaliczkę więc nikt nie zrezygnuje. Jak się powinno zachować? Spisać umowę? Nie dawać zaliczek?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2011, 15:13

Nie wszystkie firmy to oszuści są również firmy, które dotrzymują warunków umowy, jednak zdarzają się takie o których piszesz. Według mnie nie powinno się dawać dużej zaliczki ekipie remontowej, jedynie dać pieniądze na zakup potrzebnych materiałów, jeżeli chodzi o umowy według mnie jest to mało praktykowane bo jak wiemy większość ekip robi remonty na umowy słowne nie wystawiając żadnych faktur ani rachunków, ale umowa jest jak najbardziej odpowiednim narzędziem aby zmobilizować firmę, jedyny problem to sformułowanie umowy tak aby miała moc prawną.
Pozdrawiam:)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2011, 10:35

Zgadzam się w pełni z monkiem. Zawierając współpracę z fachowcem musisz wyczulić wszystkie zmysły, przemyśleć trzy razy od początku do końca to co mówią i popytać wśród innych o opinię. Osobiście polecam Dolnośląską Grupę Budowlaną, bo to jest naprawdę warta uwagi ekipa, pełen profesjonalizm i zero stresu i niespodziewanych kłopotów. Kontakt na grupadolnoslaska.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pomoc przy termoodernizacji Liczba postów: 8 Grupa: Firmy budow... Będe wymieniał w dość starym domu ogrzewanie i rozważam pompę ciepła, fotowoltaikę. Słyszałem też o dofinansowaniach. W związku z tym, czy znajdę firmę, która o...
  • Dezynfekcja Dezynsekcja Deratyzacja Liczba postów: 143 Grupa: Firmy budow... Fajny wątek . Naprawdę bardzo dużo się dowiedziałem. ________________________ _______________________ audyt wewnętrzny w jednostkach sektora finansów publicznyc...
  • atrakcje na imprezę Liczba postów: 3 Grupa: Firmy budow... Jeśli planujecie imprezę i szukacie czegoś, co zrobi wrażenie na gościach, to fotobudka będzie strzałem w dziesiątkę! Miałam ją na swoim przyjęciu urodzinowym i...
  • Hale namiotowe, hale magazynowe Liczba postów: 370 Grupa: Firmy budow... Często w ogrodach pojawiają się w formie i funkcji altanek czy pomieszczeń rekreacyjnych obiekty kontenerowe - czyli np. pawilony handlowe z płyt warstwowych. N...
  • Szkolenia BHP Liczba postów: 28 Grupa: Firmy budow... W przypadku kiedy zależy Ci na najwyższym bezpieczeństwie swoich pracowników w firmie. To zdecydowanie warto zapoznać się z ofertą firmy Inżynieria BHP https://...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 439

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >