Zaparowane okna

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

20 lipca 2012, 13:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Myślę,że w tym przypadku spokojnie wystarczą nawiewniki w oknach co pozwoli zapobiec gromadzeniu się wilgoci. To bardzo dobre i tanie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2012, 15:48

Zaparowywują mi szyby w oknach skręcanych (wewnątrz)co należało by zrobic,proszę o podpowiedz,okna są z Sokółki nie pierwszej nowości ,mające 10-15 lat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2012, 15:50

Użytkownik Gość: Skoroszewska Laura napisał: Zaparowywują mi szyby w oknach skręcanych (wewnątrz)co
należało by zrobic,proszę o podpowiedz,okna są z
Sokółki nie pierwszej nowości ,mające 10-15 lat

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2012, 10:49

wilgoć to powszechny problem

Zgłoś | Cytuj | Link

9 czerwca 2013, 21:49

też miałem problem z wilgocią ale juz po wszystkim :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 listopada 2017, 14:51

Zdecydowanie polecam nawiewniki okienne http://www.nawiewniki-szczecin.pl/
Mysle ze problem sie szybko rozwiąze.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2017, 14:48

W pomieszczeniach o dużej wilgotności zwykłe nawiewniki mogą nie wystarczyć, warto zastosować okno z nawiewnikiem higrosterowanym, które zapewnia wymianę powietrza w zależności od wilgotności w pomieszczeniu:
http://www.oknamielczarek.pl/nawiewniki-okien ne-higrosterowane/

Ten post był edytowany przez Jacek33 dnia: 14 grudnia 2017, 14:51
Zgłoś | Cytuj | Link

7 stycznia 2018, 09:59

Wentylacja, a raczej jej brak lub niedostatek wywołuje takie zjawiska. Tańsze jest wietrzenie domu i wydawanie niewiele większych pieniędzy na opał w porównaniu do odgrzybiania domu.
Miałem jakieś 2 albo 3 lata temu przypadek, gdzie klient zamawiał drzwi wewnętrzne do domu (cały komplet do wszystkich pomieszczeń) i miał samemu robić wentylacje w drzwiach łazienkowych. Nie wiem po co takie kombinacje, bo to są śmieszne pieniądze ale chciał oszczędzić na siłę.
w dopłatach od 20 do 25zł
Oczywiście żadnej wentylacji w drzwiach nie zrobił, bo po co ma po nogach wiać podczas kąpieli ;). Finał był taki, że gdzieś w łazience zalągł mu się grzyb i na sygnale jechał do nas abyśmy zrobili mu wentylację w drzwiach. Oszczędność 20zł spowodowała skucie kawałka ściany, spryskanie wszystkiego chemią i położenie na nowo tynku. Finalnie wyszło go to jakieś 150zł + te nieszczęsne 20-30zł za tulejki.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lutego 2018, 08:23

U nas jak była widoczna para na szybach i dość duża wilgoć w mieszkaniu, to zainwestowaliśmy w nawiewniki okienne. To sprawiło, ze do pomieszczenia cały czas dostawało się świeże powietrze. Była cyrkulacja powietrza, a więc i parowanie szyb w znacznym stopniu się zmniejszyło. Moim zdaniem to dobra opcja. Co do firmy w której kupowaliśmy to tu http://oknoperfekt.pl/ - cenowo bardzo okej, podobnie jest też z jakością

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2018, 16:17

Winą takiego stanu rzeczy jest niesprawna wentylacja na tyle aby dostatecznie szybko wymienić powietrze w domu. Winą też są zbyt szczelne okna i brak wietrzenia domu. Jak ktoś ma problem z wilgocią to polecam już od teraz codziennie dwa razy otworzyć na 5 min okno w jednym pokoju, później w drugim itd. Zobaczycie jak spadnie wilgotność. Codzienna dbałość o dom to podstawa. A jak komuś się nie chce to można kupować nawiewniki albo zainwestować w poprawę wentylacji w inny sposób (czytaj dolot świeżego powietrza i wylot zużytego).

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 441

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >