Zaparowane okna

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

19 listopada 2007, 18:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Mam taki problem z oknami drewnianymi,zamontowane 2lata wstecz.w 2pokojach okna zaparowywują od środka*(mocno aż scieka z nich woda!!!????)..Hmmm

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 listopada 2007, 23:37

WENTYLACJA!!! przypuszczam ze budynek jest ocieplony ... okna dosc szczelne (dobre uszczelki itd).... problem pojawia sie poniewaz na dworze jest temperatura ujemna a wewnatrz dodatnia i wilgotnosc powietrza dosc wysoka (cos sie gotuje, z lazienki itd) ... po pierwsze sprawdz czy nie nawiewa ci z kratek wentylacyjnych powietrza do wewnatrz ... jezeli tak jest to masz zbyt szczelne mieszkanie ( nie ma nawiewu swiezego powietrza do wewnatrz i dlatego wpada ono przez kratki ktorymi powinno uchodzic)...wowczas nalezy zrobic nawiewniki w oknach ... lub po prostu masz niesprawna wentylacje .. szczegolnie ludzie mieszkajacy na poddaszach lub wyzszych pietrach nie maja wyprowadzonej wentylacji ponad dach i nie ma ciagu ( w tej sytuacji pomaga zalozenie wentylatora ale musialby dzialac non stop ) ... przede wszystkim sprawdz wentylacje .. otworz okno lub dwa i jak ciagnie przez kratki do wentylacji to ok ... sparawdz i daj znac

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 listopada 2007, 16:52

Dzieki za rade,jest chyba tak jak piszesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2007, 19:27

witam,
mam dokladnie taki sam problem z oknami, sprawdzalem wentylacje i nic nie nawiewa do srodka a szyby w oknach mam jakbym je wciaz woda polewal, co robic? blagam o pomoc

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2007, 08:20

nie nawiewa do domu ale i tez nie wywiewa ... i sie kisi :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 listopada 2007, 12:02

Bo musimy pamiętać że wentylacja to po prostu wymiana powietrza. Sam komin/kanał wentylacyjny nie zapewni nam wentylacji. I aby była, potrzebny jest napływ świeżego powietrza jak i odbiór zużytego. A często o tym się zapomina montując szczelne okna.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2007, 21:52

no wlasnie WYWIEWA a okna sa ciagle zaparowane, dodam ze codziennie cale mieszkanie jest wietrzone, co robic?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 grudnia 2007, 12:33

Niezawsze winę ponosi wentylacja - podam przykład
wszystkie okna w lokalu zostały wymienione, a tylko jedno paruje i co wtedy
Początkowo myślałam że to wina wentylacji , ale okazało się że otrzymałam okno z odwrotnie oszklonymi skrzydłami.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2008, 18:42

Użytkownik Gość napisał: Niezawsze winę ponosi wentylacja - podam przykład
wszystkie okna w lokalu zostały wymienione, a tylko jedno paruje i co wtedy
Początkowo myślałam że to wina wentylacji , ale okazało się że otrzymałam okno z odwrotnie oszklonymi skrzydłami.
pozdrawiam

Co znaczy "z odwrotnie oszklonymi skrzydlami"? Czy to znaczy, ze ta szyba ktora powinna byc do wewnatrz jest po stronie zewnetrznej?

Zgłoś | Cytuj | Link

3 stycznia 2008, 08:07

tak ... szbya musi byc wlasciwa strona na zewnatrz ....

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 355

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >