Zaparowane okna

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

20 lipca 2012, 13:24

Zgadzam sie: good 0 bad

Myślę,że w tym przypadku spokojnie wystarczą nawiewniki w oknach co pozwoli zapobiec gromadzeniu się wilgoci. To bardzo dobre i tanie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2012, 15:48

Zaparowywują mi szyby w oknach skręcanych (wewnątrz)co należało by zrobic,proszę o podpowiedz,okna są z Sokółki nie pierwszej nowości ,mające 10-15 lat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2012, 15:50

Użytkownik Gość: Skoroszewska Laura napisał: Zaparowywują mi szyby w oknach skręcanych (wewnątrz)co
należało by zrobic,proszę o podpowiedz,okna są z
Sokółki nie pierwszej nowości ,mające 10-15 lat

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2012, 10:49

wilgoć to powszechny problem

Zgłoś | Cytuj | Link

9 czerwca 2013, 21:49

też miałem problem z wilgocią ale juz po wszystkim :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 listopada 2017, 14:51

Zdecydowanie polecam nawiewniki okienne http://www.nawiewniki-szczecin.pl/
Mysle ze problem sie szybko rozwiąze.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2017, 14:48

W pomieszczeniach o dużej wilgotności zwykłe nawiewniki mogą nie wystarczyć, warto zastosować okno z nawiewnikiem higrosterowanym, które zapewnia wymianę powietrza w zależności od wilgotności w pomieszczeniu:
http://www.oknamielczarek.pl/nawiewniki-okien ne-higrosterowane/

Ten post był edytowany przez Jacek33 dnia: 14 grudnia 2017, 14:51
Zgłoś | Cytuj | Link

7 stycznia 2018, 09:59

Wentylacja, a raczej jej brak lub niedostatek wywołuje takie zjawiska. Tańsze jest wietrzenie domu i wydawanie niewiele większych pieniędzy na opał w porównaniu do odgrzybiania domu.
Miałem jakieś 2 albo 3 lata temu przypadek, gdzie klient zamawiał drzwi wewnętrzne do domu (cały komplet do wszystkich pomieszczeń) i miał samemu robić wentylacje w drzwiach łazienkowych. Nie wiem po co takie kombinacje, bo to są śmieszne pieniądze ale chciał oszczędzić na siłę.
w dopłatach od 20 do 25zł
Oczywiście żadnej wentylacji w drzwiach nie zrobił, bo po co ma po nogach wiać podczas kąpieli ;). Finał był taki, że gdzieś w łazience zalągł mu się grzyb i na sygnale jechał do nas abyśmy zrobili mu wentylację w drzwiach. Oszczędność 20zł spowodowała skucie kawałka ściany, spryskanie wszystkiego chemią i położenie na nowo tynku. Finalnie wyszło go to jakieś 150zł + te nieszczęsne 20-30zł za tulejki.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lutego 2018, 08:23

U nas jak była widoczna para na szybach i dość duża wilgoć w mieszkaniu, to zainwestowaliśmy w nawiewniki okienne. To sprawiło, ze do pomieszczenia cały czas dostawało się świeże powietrze. Była cyrkulacja powietrza, a więc i parowanie szyb w znacznym stopniu się zmniejszyło. Moim zdaniem to dobra opcja. Co do firmy w której kupowaliśmy to tu http://oknoperfekt.pl/ - cenowo bardzo okej, podobnie jest też z jakością

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2018, 16:17

Winą takiego stanu rzeczy jest niesprawna wentylacja na tyle aby dostatecznie szybko wymienić powietrze w domu. Winą też są zbyt szczelne okna i brak wietrzenia domu. Jak ktoś ma problem z wilgocią to polecam już od teraz codziennie dwa razy otworzyć na 5 min okno w jednym pokoju, później w drugim itd. Zobaczycie jak spadnie wilgotność. Codzienna dbałość o dom to podstawa. A jak komuś się nie chce to można kupować nawiewniki albo zainwestować w poprawę wentylacji w inny sposób (czytaj dolot świeżego powietrza i wylot zużytego).

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 340

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >