Składniki:
W zależności od ilości jedzących: [ niech ich będzie
2]
łosoś (dzwony lub filety) - wędzone ok. 300g
pieczarki- ok. 6 szt.
świeży koperek
pieprz kolorowy lub ziołowy
cytryna
frytki
kilka plasterków NIE słonego żółtego sera
białe wino ( może być półwytrawne)
sól
oliwa
oliwki (zielone)
naczynie żaroodporne
Sposób przysądzenia:
Naczynie lekko wysmarować o oliwą, pokroić pieczarki w
plastry wyłożyć jedną warstwę w naczyniu. Pieczarki
posypać koperkiem , oraz pieprzem tak aby zakryły w
całości pieczarki
Łososia pokroić w delikatne paski położyć na
przyprawionych pieczarkach lecz piło kształtnie [lekko
nachodząc na siebie] również użyć koperku i pieprzu.
Położyć ser tylko po to aby zespajał całość.
Wszystkie czynności powtórzyć do momentu wyczerpania
składników. Na samą górę polać sokiem z cytryny i
położyć kilka plasterków na górę.
Całość zapiekać w piekarniku rozg. do 180^C przez 15
min.
Po upływie czasu lekko zalać winem i włożyć z powrotem
na 15 min.
Frytki również zrobić w piekarniku (zdrowiej) doprawić
je ulubionymi przyprawami
Poniżej jak wygląda finalny efekt ( lecz zamiast frytek
ugotowałam pyrki)
Pozdrawiam
offline niekumata inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline niekumata inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline HubaBuba inżynier
|
|
| |
offline gosiab kierownik
|
|
| |
offline justyna85 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kanders kierownik
|
No oczywiście, że tak :)) |
| |
offline NoNameUser inżynier
|
|
| |
offline marcelina fachowiec
|
Interesuje mnie kebab elektrownia powiśle. Czy możecie polecić sprawdzone miejsce, w którym można spróbować kuchni osmańskiej i tureckiej? Jakiś czas temu wyszukałam w Internecie OSMANIA GRILL & MEZZE. Więcej informacji na stronie https://www.osmania.pl/ |
|