Zaprawy Murarskie

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

15 lipca 2010, 12:04

Zgadzam sie: good 0 bad

Zawsze murowałem używając zaprawy murarskiej do betonu INTER GRĄD i nie mam zastrzeżeń. Słyszałem, że MURLEP KREISELA nadaje się tak samo do betonu i jest wyższej jakości. Czy ktoś z Was go używał??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lipca 2010, 10:08

Tak to prawda.... jest on przeznaczony do gazobetonu, ale nie mogę powiedzieć nic więcej bo jeszcze nie praktykowałem...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 sierpnia 2010, 11:28

Jest to bardzo dobra zaprawa. Nadaje się do murów wewnętrznych i zewnętrznych. Czasami stosuje się ją do wygładzania ścian wewnątrz domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2010, 17:56

Murlep kosztuje prawie 18 złotych za worek. Jego główną zaletą jest że możesz kleić bloczki cienką spoiną. Bez zastrzeżeń.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2010, 10:14

Według mnie to jeden z lepszych produktów ;) Osobiście jestem za produktami firmy Atlas ale marka Kreisel też ma już wyrobioną renomę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 stycznia 2011, 12:52

a nie lepiej uzyc zaprawy producenta bloczkow,
nie wyobrazam sobie zeby bloczki z garazu albo castoramy jechac na zaprawie z wyzszej polki.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2011, 21:21

No właśnie najlepiej używać zaprawy producenta bloczków.Jak mój brat się budował to stawiał dom z ytonga i używali zaprawy do cienkich spoin Silka-Ytong.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2011, 13:55

tyle ze ytong nie ma swojej chemii, pakuja tylko w swoje worki! natomiast solbet ma swoja!!

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lipca 2011, 22:08

nie każdy producent ma własną zaprawę, a tak naprawdę ma chyba tylko właśnie Solbet, bo ytong i tak od kogos kupuje a porotherm ma dedykowaną a nie własną. Z kolei od producenta bk można kupic zaprawę równiez do bloczków innych marek.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2011, 21:11

Mimo wszystko ja buduję się z ytonga i stosuję zaprawę do cienkich spoin z xelli. Wybrałem bloczki Ytong Energo i nie zamierzam docieplać, jestem ciekaw czy to mi wyjdzie na dobre.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 353

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >