@ 400g makaronu
@ oliwa
@ 2 cebule
@ 2 duże pomidory
@ pomidory suszone
@ 100g masła
@ bazylia
@ 100g utartego twardego sera
@ sól, pieprz
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę, rumienimy na
maśle. Z pomidorów ściągamy skórki, kroimy na plastry i
usuwamy sok z pestkami, a miąższ dodajemy do cebuli i
smażymy, aż się zarumienią. Następnie dodajemy sok z
pestkami z pomidorów i po chwili bazylię i suszone
pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszając na małym
ogniu. Dodajemy połowę utartego sera. Gotujemy makaron
dodając do wody trochę oliwy, odcedzamy i wrzucamy do
miski z sosem, mieszając do czasu wchłonięcia sosu. Na
patelni rozgrzewamy pozostałe masło, kładziemy makaron i
smażymy na małym ogniu, nie mieszając, aż przypiecze
się od spodu. Przewracamy makaron p przypiekamy z drugiej
strony. Makaron przed podaniem posypujemy resztą sera,
dokładamy kilka listków bazylii.
offline Rubiku majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google |