W pomieszczeniu pomalowanym na spokojny odcień zieleni śpi się bardzo dobrze, zielony kolor koi nasze nerwy, uspokaja. Natomiast sypialnie z czerwonymi ścianami wszystkim odradzam, jest to kolor pobudzający i źle się śpi w takim pomieszczeniu. Ewentualnie można pomalować sobie jedną ścianę w zestawieniu z ścianami w jasnych, spokojnych barwach np. beżu, szarego czy jasnego brązu. Co do zielonych ścian to ten kolor jest obecnie na czasie zwłaszcza w odcieniu limonki. A zestawienie zielonych ścian w spokojnym odcieniu z czerwonymi meblami wypoczynkowymi to ciekawy pomysł.
offline Caya Design praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Kornel doświadczony
|
Jak dla mnie to takie połączenie kolorów brzmi akurat dosyć ryzykownie. Ale to może dlatego, że jak wyobrażam sobie te kolory, to mam przed oczami raczej ich intensywne, jaskrawe odcienie i jako takie nie bardzo mi do siebie pasują. Polecam Ci poeksperymentowanie z tym kreatorem wnętrz, wybierzesz sobie takie farby, jakie Cię interesują i od razu będziesz widzieć, jak do siebie pasują. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Wiola praktykant |
Ja ostatnio kupiłam rolety właśnie w kolorze zielonym w
połączeniu z czerwienią i naprawdę fajnie się
rezentuja. |
| |
offline pegi00 praktykant
|
Moim zdaniem takie połączenie jest jak najbardziej trafione. Sama zastanawiam się nad takim rozwiązaniem, poniewaz mam już upatrzoną sofę http://www.arismebel.pl/pl/shop/birmingham.html i myślę, żeby wnętrze pomalować na czerwono albo bordowo. Myślę, że całość wyglądałaby ciekawie. |
| |
offline GWARDIA inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Fruu doświadczony
|
zieleń i czerwień to jedne z najsilniejszych kontrastów jakie możemy zestawić. Jeżeli chcesz pomalować salon na zielono to możesz tam wstawić małe czerwone dodatki - wazony, ramki itp. ale już cały zestaw mebli - kanapa + fotele to będzie zbyt dużo - przebywanie w tym pomieszczeniu nie będzie przyjemne, nie wspominając już o tym, że szalenie trudno byłoby ci dobrać odpowiedni odcień zieleni do tych mebli |
| |
offline Ekspert_Glazura praktykant
|
Zasadą jest aby kolory mocne, dominujące i jaskrawe nie powinny być stosowane w miejscach, które mają służyć do odpoczynku i relaksu. Proponowane przez Ciebie połączenie kolorów może się udać tylko w przypadku dobrania podobnych tonacji barw dopełniających, które nie będą się ze sobą gryzły, aczkolwiek wybór odpowiedniej powinien być również dopasowanych do oświetlenia we wnętrzu. Gdyż w każdym świetle kolory prezentują się troszeczkę inaczej. |
| |
offline justyna85 fachowiec
|
|
| |
offline Filip.Ru kierownik
|
|
| |
offline Chocho majster
|
|