Zieleń w połączeniu z czerwnienią.

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

20 sierpnia 2010, 11:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Przeczytałam ostatnio artykuł o tym, że zieleń jest bardzo modna we wnętrzach. Zastanawiam się czy do zieleni można byłoby dodać kolor czerwony? Mam czerwoną sofę i fotele oraz parę wazonów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 sierpnia 2010, 12:14

Jeśli masz sofę w takim bardzo mocnym odcieniu czerwieni to odradzam. Moja żona kupiła narzutę na łóżko w jasno zielonym kolorze (a ściany w pokoiku mamy pomalowany na taką średnią czerwień) i wyglądało to tak okropnie, że narzutę wydaliśmy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 sierpnia 2010, 21:49

No własnie, wszystko zależy od tego jaki odcień tych barw sie dobierze. Stonowane barwy będa wygladały ładnie, ale jaskrawe juz zdecydowanie odradzam.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2010, 10:54

Mozna zastosować te barwy ale o pastelowych odcieniach, bo za bardzo jaskrawe mogą faktycznie nie zbyt atrakcyjnie wyglądać

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2010, 11:25

Jeżeli masz sofę w jaskrawym odcieniu czerwieni to postawiłabym na kolor jasnej papierówki lub jakiś pistacjowy. Jeżeli masz jasno czerwoną to papierówka też będzie dobra ale wtedy pomalowałabym na jeszcze bardziej zielonkawe odcienie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 października 2010, 12:11

Jeżeli to będzie zieleń bananowa, taka lekko żółtawa, to myślę, że będzie to trafne połączenie. Czasami łączenie dwóch kolorów ułatwia dodanie trzeciego. oczywiście w mniejszych ilościach, bardziej jako dodatku:) (w tym wypadku, żółty, czarny)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2010, 20:48

Te kolory z pewnością można połączyć tylko trzeba uważać z barwami. Jeśli przesadzisz z ich intensywnością to wystrój wnętrza może wyjść tandetnie i cukierkowo. Ale faktycznie bananowa zieleń jest całkiem niezłym pomysłem :) i wtedy można dodać małe czerwone akcenty.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2010, 20:20

a dla mnie zieleń z czerwienią w ogóle nie pasuje, bez względu na odcienie tych kolorów.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2010, 15:08

Przy tak mocnych barwach jakimi są zieleń i czerwień zrezygnuj z wypoczywania w tym pomieszczeniu. Można by je połączyć, ale w pomieszczeniach w których potrzebujesz dużo energii i stymulacji umysłowej np. biuro.
Pokój wypoczynkowy nie będzie spełniał swojej funkcji.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2010, 00:09

racja. jak już takie połączenie kolorów to chyba w pokoju dla dziecka. Chociaż może i nie, bo ciężko dziecko uśpić będzie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ogród zimowy - aranżacja Liczba postów: 13 Grupa: Najnowsze t... Tworząc ogród zimowy, warto dobrać odpowiednie rośliny, które będą cieszyć oko przez cały rok. Ciekawe zestawienie propozycji można znaleźć tutaj: https://confl...
  • Metalowe Meble biurowe Liczba postów: 101 Grupa: Najnowsze t... Metalowe szafki charakteryzują się wyjątkową trwałością, co czyni je niezwykle funkcjonalnym elementem wyposażenia w różnych miejscach pracy i instytucjach eduk...
  • Meble tapicerowane Liczba postów: 201 Grupa: Najnowsze t... Jeśli szukacie krzeseł do kuchni idealne będą https://jardex.pl/hokery/ oni wykonują krzesła z trwałych materiałów, wiec na pewno posłużą wam przez wiele lat.....
  • Klimatyzacja a ep Liczba postów: 4 Grupa: Najnowsze t... Zapytaj swojego Projektanta. Ewentualnie w firmie która montuje klimatyzację: https://klimatyzator.net. pl Od siebie polecam ich, mają ogromne doświadczenie i....
  • Które meble biurowe? Liczba postów: 647 Grupa: Najnowsze t... W czasie urządzania domowego biura wiele osób zastanawia się, czy krzesło na kółkach to dobry wybór. Ja też miałem wątpliwości, ale trafiając na ciekawy artykuł...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19712 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 162

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >