Zlewozmywak, granit czy tradycyjny stalowy

« Powrót do grupy: Porady i opinie

28 września 2009, 01:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeśli temat się już pojawił to z góry przepraszam, chodzi mi zarówno o różnice estetyczne, jak i praktyczne czyli wygląd nie może być za wszelką cenę. Główny dylemat mam jak na razie między materiałem z którego ma być wykonany, granit czy stal?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 września 2009, 03:36

Osobiście posiadam od 11 lat zlewozmywak z materiału fragranit i mimo, że cena była spora to nie żałuję. Ważne aby kupić zlewozmywak z dobrej firmy i z dobrego materiału, na pewno nie chińszczyzna z jakiegoś tworzywa imitującego granit. Mój jest z niemieckiej firmy Schock, materiał fragranit: 80% zmielony granit, 20% żywica. W życiu nie zamieniłbym na blaszaka.
Wiem, że obecnie firma Schock posiada w swojej ofercie jeszcze lepsze zlewozmywaki z nowego materiału nowej generacji Nanogranit.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2009, 02:58

Stalowe zacznijmy od tego, że nie są za ładne, ani jakoś specjalnie praktyczne (zwłaszcza na gładkich wszystko widać) na plus dużo niższa cena niż granitowe. Także jeśli stać na granit to nie ma co się długo zastanawiać, tylko na wstępie polecam darować sobie jakieś chińskie wymysły, lepiej dołożyć i kupić markowy niż potem się męczyć. Od siebie po 3 latach od zakupu polecam franke.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...
  • jaką firmę w Poznaniu wynająć do przeprowadzki Liczba postów: 185 Grupa: Porady i op... Większość osób, przynajmniej raz w życiu, czeka przeprowadzka. Nie jest to nic przyjemnego, ale takie zadanie można skutecznie ułatwić. Kiedy do przetransportow...
  • Przeprowadzka - Kraków Liczba postów: 26 Grupa: Porady i op... Moim zdaniem przeprowadzka może być stresującym i przytłaczającym doświadczeniem, zwłaszcza jeśli próbujesz zrobić to wszystko na własną rękę. Dlatego warto wzi...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 185

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >