Witam
Chciałabym zmienić dach w swoim domu gdyż są z nim
kłopoty - w zime sufit w domu jest "przyparznięty",dach
jest betonowy - stare budownistwo.
Dach ma ok.60m2, chciałabym alby ktoś polecił na jaki
zmienic,najlepiej jakiem materiałem pokryć oraz
mniejwiecej jaki był by koszt zaminy takiego dachu.
Nie chce dźwigać dachu by na poddachu były pokoje lub tym
podobne, zalezy mi na samej zmianie ewantualnie na zmiane na
zwykle poddasze (by cos przechowywac).
offline sujka094 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: funky11 praktykant |
zastanow sie nad zielonym dachem - zobacz sobie na http://www.greenflor.pl/ jak to wyglada i poczytaj o zaletach:) mysle ze przypadnie ci do gustu |
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
Mi się wydaje, że chyba lepiej będzie postawić na dachówkę, która jest najtrwalszym pokryciem, bo wytrzymuje nawet 2-3 razy tyle co blacha, blachodachówka, a poza tym oszczędzisz sobie malowania co dekadę i niepotrzebnych kosztów :). Ja postawiłem na dachówkę z Braas, więc warto abyś weszła na ich stronę zobaczyła ofertę i jeżeli jakiś model konkretnie Ci się spodoba to wtedy na cenniku możesz wszystko łatwo sprawdzić. Bardzo fajną dachówką jest Celtycka grafitowa na prawdę warta uwagi :) |
| |
|
|
| |
offline ottenjeden fachowiec
|
Bierz dachówkę, nie myśl o blachodachówce, bo przeżywa ona najczęściej kilka lat i firmy nie są chętne do przyjmowania reklamacji. Ja uwielbiam kształty topasu, bo są nietypowe. A ogólnie to szukaj firmy która będzie tobie odpowiadać, ale bierz dachówkę, bo jest to chyba najlepsza możliwość przy średnim budżecie. |
| |
Reklamy Google | |
|
|
| |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
|
|
| |
|
Ja jestem jak najbardziej za montażem dodatkowo kolektorów słonecznych. Na prawdę można sporo zyskać przy ich wykorzystaniu znacząco spadaja koszty ponoszone na podgrzewanie c.wu i c.o nawet aż o 80-90% w porównaniu do kotła poza tym trzeba pamiętać, ze ceny paliw i energii elektrycznej będą stale rosły. Taki system ma największa sprawność od wiosny aż do jesieni i nawet w zime będzie działał, jeżeli trafią się słoneczne dni jak w tym roku, więc ja jestem jak najbardziej za :). |
| |
offline dorotka82 doświadczony
|
|
|