Składniki
600 g mięsa wieprzowego np.z łopatki,a najlepiej to
wołowiny,
1 średnia cebula,
2 ząbki czosnku,
3 pomidory,
3 średnie ziemniaki,
1 marchew(niekoniecznie),
mala puszka fasoli zielonej(220g),
800 ml.bulionu,możne być z kostki,
2 łyżki oliwy,
3-4 łyżeczki przecieru pomidorowego,
3-4 łyżki śmietany kremowej lub 18%,
mielona ostra i słodka papryka,
sol,pieprz,ewentualnie vegeta,
2 łyżki drobnego szczypioru.
Mięso myjemy kroimy w paski,troszkę solimy i odstawiamy.
Cebule i czosnek obieramy.Cebule kroimy w krążki a czosnek
przepuszczamy przez praskę.Wkładamy do garnka z 2
łyżkami oliwy,po 5 min.dodajemy mięso oraz
pomidory,pomidory sparzyć gorąco woda,obrać ze skorki i
pokroić w dużą kostkę. Dusić na wolnym ogniu pod
przykryciem.Gdy mięso będzie prawie miękkie zalewamy
bulionem,dodajemy obrane,umyte i pokrojone ziemniaki w
kostkę.Przed samym końcem,gdy ziemniaki będą miękkie
dodajemy osaczone fasolkę i przecier
pomidorowy.Doprawiamy.Doprowadzamy do wrzenia i wlewamy
śmietankę.Rozlewamy do talerzy.Posypujemy szczypiorkiem
drobno pokrojonym
offline Rubiku majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline BackToBlack doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Klementynka77 praktykant |
W sumie nigdy nie miałam okazji zjeść zupy gulaszowej :P Będę się musiała pokusić, ale nie bardzo potrafię gotować. Może wypróbuję kubek gulaszowa? Taki w żelu. Ktoś próbował? Ponoć są bardzo smaczne - jak domowe :) |
| |
offline Lukki kierownik
|
|
| |
offline arczis doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Ingrid_019 majster
|
|
| |
offline trogas praktykant
|
|
| |
Gość: anastasianr69 praktykant |
|
| |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Gość: sondrapf60 praktykant |
|
|