Użytkownik Gość: Mariuszz napisał:
A ogrzewanie gazem - jak to
wg was wygląda?? Warto się
interesować?
Oczywiście, że warto. Gaz jest lepszym rozwiązaniem na
pewno niż węgiel. Przyjazny środowisku, nie toksyczny,
spala się całkowicie, więc nie ma popiołów. No i
wygoda.
Stron: 10 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
Gość: andrzejj kk praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Fingaris inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Smarttrans.net.pl majster
|
|
| |
offline enerbau.pl fachowiec
|
|
| |
Gość: anonim praktykant |
Też jestem za gazem, mamy zbiornik na propan i od jakiegoś czasu jesteśmy zadowoleni. Musieliśmy tylko zmienić dostawcę, bo jednak sąsiedzi, którzy mieli Amerigas przy takiej samej powierzchni budynku zużywali go mniej niż my. Podobno Propan techniczny jest dużo lepszej jakości dlatego też wydajniejszy. Teraz faktycznie widzimy różnicę |
| |
Reklamy Google | |
Gość: anonim praktykant |
|
| |
Gość: Krzysztoff praktykant |
|
| |
offline AdrianPudlo inżynier
|
Gaz wychodzi drogo - szczególnie taki z butli. Lepszym rozwiązaniem jest np. pellet, tylko sporo ludzi nie zdaje sobie sprawy, że do takiego paliwa trzeba mieć odpowiedni kocioł, bo inaczej to wcale taniej nie będzie. Dobre kotły na pellet i w dobrej cenie ma firma Sas z Buska. |
| |
offline wojtek00 praktykant
|
Jeśli mowa o gazie to warto pomyśleć o kotle kondensacyjnym. Nie dość, że wykorzystuje bezpieczniejsze dla środowiska paliwo, to jeszcze czerpie do ogrzania także energię z pary wodnej powstałej w wyniku spalania gazu: http://blog.dedietrich.pl/co-nalezy-wiedziec-o-kotlach-konde nsacyjnych/. Sama oszczędność. |
| |
offline aro-aro praktykant
|
Ja ze swej strony mogę polecić doskonały pellet - moim zdaniem zdecydowanie najlepszy na rynku pellet ze Stelmetu. Osobiście używam Lavy, ale Olimp jest podobno jeszcze lepszy. Zamawiam bezpośrednio u producenta, bez zabawy w dystrybutorów i sklepy - polecam[url] www.epellety.pl. Pozdrawiam :) |
|
Stron: 10 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸