biokominki

« Powrót do grupy: Kominki od A do Z

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

15 lutego 2012, 19:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkich, na temat biokominka mogę się wypowiedzieć dopiero teraz choć mam go już od prawie roku. Po ostatnich mrozach wiem już, że jest czymś co może uratować sytuacje gdy temperatura w mieszkaniu nagle spada o 3-4 stopnie z powodu niskich temperatur na zewnątrz. Oczywiście można odkręcić kurek z gazem ale jednak biokominek okazał się lepszy bo dodatkowo mieliśmy z żoną okazję pogapić się w ogień, który jednak daje spokój i odprężenie. Może szukałem trochę pretekstu ku temu żeby zapalić biokominek bo mało go używaliśmy. Był traktowany od święta jako dekoracja. Teraz już tak nie jest. Stał się czymś bez czego nie mogliśmy się obejść przez kilkanaście chłodnych wieczorów po powrocie z pracy. Co ważne ! Paliwo jest dostępne w różnej cenie ale pamiętajcie, że cena idzie w parze z jakością. Już się o tym przekonaliśmy. Kupuję trochę droższe paliwo ale nie wydziela zapachu. My kupujemy akurat w sklepie Bioekol bo tam mamy sprawdzone ale jest wiele innych miejsc gdzie można się w nie zaopatrzyć. Dzisiaj za oknem mocno pada śnieg. Temperatura jest -3 stopnie C (więc to już nie to co -20C) ale w moim biokominku się pali :) bo się tak przyzwyczaiłem (właściwie to częściej żona zapala :) Polecam to fajna sprawa!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 marca 2012, 22:36

Witam serdecznie autora postu oraz wszystkich zainteresowanych tematem biokominków w tym bezpieczeństwem w trakcie ich użytkowania.
Najbardziej newralgicznym elementem w każdym tego typu urządzeniu jest palnik. Można by dużo także na temat palników dostępnych na polskim i nie tylko pisać, ale ... ciii, bo admin budnetu zarzuci mi komercyjne podejście do tematu. Obiecałem w swoim poprzednim, grudniowym artykule, że zajmę się rzeczonymi palnikami. Wytłumaczę się w kilku słowach - czekam na zakończenie testowania bodajże najbezpieczniejszych jak dotąd palników polskich, które to testy niebawem się zakończą. Wiem już, że zakończą się pomyślnie, ale poczekajmy na wynik końcowy. Na pewno opiszę wszystkie dostępne palniki polskiej produkcji w tym także ten testowany. Jednak pod wątpliwość poddaję sugestię o bezpieczeństwie biokominka, którego cena wynosi 300-400 zł. Z całym szacunkiem, ale codziennie ocieram się o produkcję tych urządzeń, co moim skromnym zdaniem pozwala mi dzięki znajomości zarówno materiałów stosowanych, jak i cen usług wyrazić ową wątpliwość. Palnik w cenie podanej wyżej jest ok, ale nie całe urządzenie.
Więcej o palnikach, także w ujęciu bezpieczeństwa już niebawem.
Pozdrawiam
Dariusz Barylski

Użytkownik Gość: logomedia napisał: sporo osób pisze o bezpieczeństwie, o pożarach...

przy założeniu że rozmawiamy o biokominku, który został
powieszony na ścianie lub nawet wpuszczony w ścianę.
Jeśli ktoś niestabilnie zamontuje, tak że biokominek jest
luźny to oczywiście że stwarza to niebezpieczeństwo. Tak
samo jak wypełnianie palenisk po brzeg biopaliwem.

tak więc przede wszystkim poprawny montaż i rozsądne
korzystanie !

oczywiście sprawa konstrukcji samego biokominka też jest
istotna, widziałem chiński model, w którym puściły
spawy - cienka blacha, która się odkształca pod wpływem
temperatury napręża spawy i...

zajumuję się sprzedażą biokominków i w ofercie na http://e-biokominki.pl są także modele
wyprodukowane w Polsce za 300-400 pln; pomimo że cena
śmieszna to nie dostrzegam w nich nic niebezpiecznego a tym
bardziej tandetnego. Oczywiście każda półka cenowa ma
swojego klienta...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 kwietnia 2012, 22:02

Kim jestem? Myślę, że jestem Twoim marzeniem o komforcie i bezpieczeństwie, o luksusie i dostępności, o wszystkim czego jeszcze nie dotknąłeś, ale wiesz, że bardzo chciałbyś to mieć…?
Takie są właśnie polskiebiokominki wobec których mało kto przechodzi obojętnie. Nowoczesny design, przystępne ceny, krótkie terminy realizacji nawet tych, które są wykonywane na indywidualne życzenia naszych Klientów.
Zobaczcie najnowsze modele zaprojektowane przez włoskiego designera Alexandra Savo specjalnie dla polskiebiokominki.pl
Każdy z modeli zaprezentowanych w prezentacji może zostać wykonany na wymiar podany przez Klienta. Także palniki w nich występujące mogą zostać zastąpione innymi, naszymi palnikami, które znajdziecie na stronie głównej sklepu polskiego producenta biokominków
Klikając TUTAJ przeniesiecie się do świata magicznego ognia i spokoju, do ciekawych wnętrz w których płoną nasze biokominki.

Dariusz Barylski
www.polskiebiokominki.pl
www.facebook.com/polskiebiokominki

Zgłoś | Cytuj | Link

5 czerwca 2012, 10:50

Widzieliście już nową kolekcję biokominków w kolekcji
polskiebiokominki.pl
zaprojektowanych przez włoskiego designera Alexandra Savo?
Koniecznie zobaczcie jakie cudeńka Włoch nawymyślał -
KLIKNIJ TUTAJ.

Dariusz Barylski
http://www.polskiebiokominki.pl
http://www.facebook.com/polskiebiokominki

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2012, 10:19

Nowe spojżenie na biokominki - solidne wykonanie w połączeniu z rozsądną ceną

www.biodesign.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 sierpnia 2012, 15:27

Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych biokominkami i ich zwolenników.
Dzisiaj krótko, bez zbędnych słów i zarzucanej mi ostatnimi czasy autoreklamy.
Jak napisałem dzisiaj na naszym FaceBook'owym fanpejdżu:
"Co prawda od jakiegoś już czasu ten model syci zarówno oczy jak i serca swoim widokiem i ciepłem w naszym showroomie, ale jak dotąd nikt go nie pokazał - sam się dziwię, że dopiero Klientka wymusiła na mnie ów krok. Dziękuję Pani Anno w imieniu swoim i nas lubiących :)
Oczywiście niebawem TYP C biokominka doskonale aranżującego przestrzeń narożną znajdzie się wśród wielu innych naszych modeli :)"

Film z biokominkiem TYP C możecie obejrzeć na kanale polskiebiokominki na YouTube
Zapraszając do odwiedzenia naszych stron w internecie ciepło pozdrawiam

Dariusz Barylski
http://www.polskiebiokominki.pl
http://www.facebook.com/polskiebiokominki

Ten post był edytowany przez Dariusz Barylski dnia: 27 sierpnia 2012, 15:34
Zgłoś | Cytuj | Link

7 września 2012, 16:12

Witam wszystkich w magicznie zaczarowanym świecie biokominków :)
Z przyjemnością przedstawiam kolekcję najnowszych biokominków z serii Wezuwiusz, w której uwzględniliśmy opinie i prośby Klientów, którzy zarzucali nas pytanio-prośbami o biokominek do zabudowy o płytszej wnęce paleniskowej. I oto są - wyposażyliśmy je w płytkie palniki o falowanej linii ognia o dł. 450mm. Zapraszam do zapoznania się z nową kolekcją, która już wkrótce pojawi się, jako stała oferta w naszym sklepie - www.polskiebiokominki.pl
Poniżej rysunek z wymiarami biokominków z serii Wezuwiusz i jeden z jego licznych przedstawicieli - Wezuwiusz Indi.

Zapraszam do zapoznania się z ogromną kolekcją zawierającą ponad 350 modeli biokominków wiszących, stojących i do zabudowy, jak i szerokiej gamy biopalników oraz do ich zaprojektowania samemu - podpalimy wszystko pod jednym warunkiem - BEZPIECZNIE!!!!

Dariusz Barylski
www.polskiebiokominki.pl
www.facebook.com/polskiebiokominki

Zgłoś | Cytuj | Link

11 listopada 2012, 07:58

biokominki wcale nie muszą być drogie - najważniejsza jest jakość wykonania i design. Sprawdźcie firmę bioDesign - ja jestem zadowolony w 100% - polecam z czystym sumieniem.

www.biodesign.com.pl

www.bio-kominki.com.pl

" alt="" />http://www.bio-kominki.com.pl/39-thickbox_default/dionizos .jpg" alt="" />

Zgłoś | Cytuj | Link

11 listopada 2012, 17:35

Chciałbym dzisiaj zaprezentować jeszcze "ciepły" model nowego biokominka stojącego, który doskonale sprawdzi się nie tylko w pomieszczeniach zamkniętych, ale także na tarasie, czy też w ogrodzie.
Model wkrótce znajdzie się w stałej ofercie sklepu z całkowicie
polskimi biokominkami, biolampami i biopalnikami - www.polskiebiokominki.pl

Zapraszam do odwiedzenia witryny naszego sklepu

Dariusz Barylski
http://polskiebiokominki.pl
http://facebook.com/polskiebiokominki

Zgłoś | Cytuj | Link

23 marca 2013, 19:06

Ja polecam biokominki polskiego producenta BioDesign. Kominki wykonane z najwyższą precyzją w przystępnych cenach, ich formy są niespotykane u innych producentów tego typu asortymentu

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dym z pieca kaflowego Liczba postów: 4 Grupa: Kominki od... Istnieje kilka możliwych przyczyn, które mogą wpływać na złe funkcjonowanie komina i pieca, a także rozwiązania, które mogą pomóc. 1. Problem z przewodem komin...
  • PIec do chleba - jest tu zdun?? Liczba postów: 16 Grupa: Kominki od... Świetnie to wymyśliłeś, ja również jestem za swojskimi produktami. Jeśli chodzi o wędzarnie na działkę to jakie firmy możesz polecić? Zastanawiam się nad zakupe...
  • Piece wolnostojace, kozy Liczba postów: 67 Grupa: Kominki od... duzy wybor tych piecow typu Koza ma firma Kratki. kupilismy taki dla babci bo poprzedni piec byl bardzo obciazajacy
  • Odprowadzenie spalin z kominka Liczba postów: 52 Grupa: Kominki od... pablo ... dlaczego nie nauczyles sie czytac ze zrozumieniem Użytkownik napisał: Czytam i tak coś mi tu nie pasuje jeżeli temp. w palenisku osiąga 250 st...
  • Własna firma w Norwegii, podatki, księgowość Liczba postów: 28 Grupa: Kominki od... Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to jedna z najpopularniejszych form prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce. Charakteryzuje się ograniczoną odpow...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 329

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >