offline jatar doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Andree praktykant |
Klimat na węgiel mocno się zmiana, Unia chce nam go zohydzić, ale jakkolwiek byś nie liczył ciągle ogrzewanie domu węglem jest najtańsze. Zobacz co się dzieje z gazem na przykład – 4 podwyżki cen w ciągu roku. Ceny na rozpoczęcie okresu grzewczego zawsze rosną. W tym roku gospodarka światowa namieszała – po covidowym zastoju zaczęli nadrabiać zaległości stąd większa potrzeba energii z paliw kopalnych. Ja proponuję jeszcze z miesiąc przeczekać przed dużymi zakupami a tymczasem zamówić pół tony ekogroszku sztygar – mam w kotłowni od kilku lat. W zeszłym roku zaliczyli potkniecie ale obecnie mocno się postarali. Kaloryczny, czysty bez skał i niskie zużycie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Maciej34 inżynier
|
Moim zdaniem powinniśmy mieć nowoczesne ogrzewanie Kotły 5 klasy i ja takie ogrzewanie u siebie w domu mam i taki piec 5 klasy jest niezwykle nowoczesny i wygodny. Od kiedy mam taki piec w domu to raz w tygodniu chodzę do kotłowni. |
Ten post był edytowany przez Maciej34 dnia: 5 lutego 2022, 11:52 | |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
W takim razie jeżeli przyszedł moment na poszukiwania przede wszystkim dobrej jakości pieca do swojego domu to polecam zajrzeć do oferty producenta Manta u którego znajdziesz takie propozycje, jak piec elektrodowo-jonowy MANTA POWER ECO 4kW + sterownik który polega na wydzielaniu ciepła podczas przepływu prądu przez specjalny ośrodek ciekły, połączony ze źródłem energii za pomocą elektrod. Kocioł elektrodowy przeznaczony jest do pracy z cieczą nisko konduktywną (czyli o niskiej przewodności elektrycznej),jego sprawność wynosi niemal 100%. |
|
cena ekogrszku
«
Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą
Ostatnio na forum
- Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
- Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
- Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
- Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
- gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....