offline MeblezKrakowa_pl inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: thomas66 praktykant |
wg mnie największa zaleta centralnego odkurzacza jest to, że nie trzeba go wszędzie nosić ze sobą (jedynie rurę z końcówką do odkurzania) bo całość instalacji jest "w ścianach" a jednostka centralna poza domem (u nas w piwnicy akurat) cichy, bezawaryjny - jak dla mnie super prawa. A cenowo to wiadomo, zależnie od modelu i producenta. Całkiem zgrabne porównanie odkurzaczy centralnych jest tutaj www.beam-djak.pl/beam |
| |
Reklamy Google | |
offline Marcell fachowiec
|
|
| |
offline mila praktykant
|
|
| |
offline rafałmajsterkowicz doświadczony
|
Nie jest stosunkowo drogie – podstawą jest dobrze zaprojektowana i wykonana instalacja. Na przykład zastosowanie dobrej automatyki i węży elastycznych zwiększy komfort użytkowania. Dobre węże, np. takie witzenmann.com.pl, odpowiednio dopasowane – nie będziesz chciał innego odkurzacza |
| |
Reklamy Google | |
Gość: karola39 praktykant |
Dokładnie takie odkurzacz to wygoda ale też i wyzszy poziom czystości jak mogę to tak ująć. Bo caly syf wydostaje sie na zewnątrz domu a nie z odkurzacza do pomieszczen. Ale zeby tak bylo trzeba go dobrze zamontować. U mnie robila to firma http://www.ziso.net.pl/montaz-centralnych-odk urzaczy i jest super. |
| |
Gość: karola39 praktykant |
Dokładnie takie odkurzacz to wygoda ale też i wyzszy poziom czystości jak mogę to tak ująć. Bo caly syf wydostaje sie na zewnątrz domu a nie z odkurzacza do pomieszczen. Ale zeby tak bylo trzeba go dobrze zamontować. U mnie robila to firma http://www.ziso.net.pl/montaz-centralnych-odk urzaczy i jest super. |
| |
offline Ewelina123 praktykant
|
Ja myślałam o tym na etapie budowy domu, ale jakoś doszłam do wniosku, że to zbędny wydatek. Wydawało mi się, że wystarczy odpowiednio rozlokować gniazdka i łatwo się będzie sprzątało. W praktyce wyszło inaczej i żałuję, że nie zrobiliśmy odkurzacza centralnego. Bieganie po 200 m2 z odkurzaczem jest koszmarne. Zwłaszcza po schodach. Teraz zainwestowałabym w to rozwiązanie. |
| |
Gość: gozdzik praktykant |
Moim zdaniem jak ma się spory dom jest to bardzo przydatne rozwiazanie. Przede wszystkim dużo większa moc takiego urządzenia w porównaniu z tradycyjnymi odkurzaczami. Przez mijesce umieszczenia jednostki centralnej (piwnicę, garaż) jes ciche w eksploatacji. Naprawdę warto. Ja swoją zakładałem jakieś 2 lata temu przez firmę http://www.odkurzaczedomo.pl/ i do tej pory nie było żadnych problemów. Naprawde bardzo się sptawdza. |
| |
offline Allemeble24.pl doświadczony
|
Witam Wszystkich na forum. Mocy centralnego odkurzacza z tym
zwykłym domowym nie ma nawet co porównywać,wiadomo ze
centralny dysponuje większą a przy tym jest bardzo
skuteczny. Dobrze napisałeś iż najlepiej sprawdzi się on
przy większych powierzchniach,domach gdzie znakomicie
spełnia swoją rolę. |
|
centralny odkurzacz
«
Powrót do grupy: Ciekawe pomysły
Ostatnio na forum
- Oświetlenie do domu Liczba postów: 81 Grupa: Ciekawe pom... Całe oświetlenie do mojego domu zamówiłem w sprawdzonym, polecanym mi sklepie internetowym z oświetleniem Luminis, gdzie znajdziecie oświetlenie do salonu i wie...
- Meble metalowe do domu Liczba postów: 41 Grupa: Ciekawe pom... Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy Royal Factory - producent mebli biurowych , która zajmuje się projektowaniem, p...
- Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
- Pomysł na wakacje Liczba postów: 613 Grupa: Ciekawe pom... Odkąd mam ładną karnacje, to wybieram ciepłe kierunki. Dzięki stosowaniu melanotan https://melanotan.biz/ nie muszę martwić się o swoją bladą karnacje i cieszę....
- Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 129 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...