Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline henrywol praktykant
|
mam pytanie do osób kompetentnych - czy mając dyplom technika budowlanego w specjalności konstrukcyjno-budowlanej i uprawnienia budowlane oraz 20 letnią praktykę mogę ubiegać się o uprawnienia audytora do wykonywania ocen energetycznych budynków przystępując do organizowanych w tym zakresie szkoleń i egzaminów |
| |
Reklamy Google | |
offline www.ekson.pl praktykant
|
|
| |
offline gonzo_77 doświadczony
|
Tak, te certyfikaty obowiązuja od 1szego stycznia 2009. Generalnie kazdy bydunek który jest przedmiotem najmu, sprzedaży musi posiadac take świadectwo. Chociaz sa wyjątki: http://budujemy-sie.pl/?p=85 -to link do artykułu w którym znalazlem info o tym kto to wystawia te świadectwa, za ile i na jak długo...i jakie budynki sa zwolnione z tego obowiązku. |
| |
offline Termofor praktykant
|
Generalnie sprawa ostatnio uległa zmianie. Planowana jest
nowela, aby także inżynierowie stosownych kierunków mogli
wystawiać certyfikaty. Wcześniej były wątpliwości
odnośnie zasadności wymagania tytułu mgr
(jakiegokolwiek...) aby przystąpić do egzaminu. |
| |
Reklamy Google | |
offline specstrong inżynier
|
1. Praktycznie certyfikat obowiązuje tylko budynków
nowowych. Jest niezbędny do uzyskania pozwolenia na
użytkowanie. Jeżeli chodzi o budynki i mieszkania na rynku
wtórnym to praktycznie nie trzeba posiadać certyfikatu.
Chociaż może się to zmienić. |
| |
Gość: Juicy Couture Outlet praktykant |
Very honoured to see your blog, I benefited a lot here, and
it brings me a great deal of enjoyment. |
| |
Gość: Juicy Couture Outlet praktykant |
As my standpoint, Blog is s place for communication, your
post will share with friend you know, or people you never
bethink of. i make friend with blog owner,Forum
partner,Share zone, |
| |
Gość: dzidzi praktykant |
certyfikaty energetyczne szczecin - według mojej wiedzy taki certyfikat powinien posiadać, właściciel domu, tudzież innego budynku, mieszkańcom nic do tego, no chyba, że jesteś włascicielem całego bloku? |
| |
offline lucki praktykant
|
Też mi się wydaję, że taki certyfikat powinien posiadać właściciel domu, a mieszkańcy nie muszą sobie tym zaprzątać głowy :) Jeśli ktoś szuka dobrej firmy zajmującej się certyfikatami to polecam zerknąć na http://www.poznan.swiadectwo-energetyczne.org .pl/. |
|
certyfikat energetyczny budynku
«
Powrót do grupy: Rynek pierwotny nieruchomości
Ostatnio na forum
- Mieszkania pod klucz Liczba postów: 30 Grupa: Rynek pierw... Jeżeli szukacie ciekawych mieszkań wykończonych pod klucz, to warto zerknąć na Hexar.Nieruchomości.pl w razie pytań służymy swoją pomocą :)
- Mieszkanie w bloku Liczba postów: 131 Grupa: Rynek pierw...
- Biuro nieruchomości Szczytno Liczba postów: 20 Grupa: Rynek pierw... Oczywiście takie miejsca są bardzo ważne i ja jeszcze chcę powiedzieć, ze także dobrze jest wiedzieć na co zwrócić uwagę gdy kupujemy pierwszy dom. Tak naprawdę...
- Zobacz jak sprawdzić nieruchomość przed kupnem ! Liczba postów: 55 Grupa: Rynek pierw... Sprawdzenie mieszkania przed kupnem to podstawa. Musimy sprawdzić stan budynku, jak i samego mieszkania.
- Niezbudowane mieszkanie Liczba postów: 8 Grupa: Rynek pierw... Jedną z kluczowych zalet skupu mieszkań za gotówkę jest brak konieczności przeprowadzania kosztownych remontów przed sprzedażą. Firmy takie jak opisane na https...