co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

21 lipca 2009, 14:05

Zgadzam sie: good 0 bad

cześć, mój problem polega na tym, że w salonie w niektórych miejscach zaczynają się jakby unosić panele. widać, że się poruszają przy chodzeniu i tak to wygląda jakby powietrze wypychało je do góry. Co mam z tym teraz zrobić? czy muszę zrywać całą podłogę? Powiedziano mi, że to wina wykonawcy, który je zakładał. Macie na o jakąś radę dla mnie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2009, 23:41

zadzwonić po nich niech poprawią

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2009, 23:45

Dokładnie, prawdopodobnie to wynik naprężeń..

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2009, 16:34

już próbowałem dzwonić i nikt nie odpowiada :( nie mam żadnego kontaktu z nimi, wpakowałem się z tymi wykonawcami jak nikt, zrobili tanio ale jak widać źle. można samemu to jakoś naprawić?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2009, 21:13

Z całym szacunkiem - typowy przykład pracy "szybkiej, taniej i solidnej ekipy".
Ciekaw jestem kiedy Wy, drodzy potencjalni klienci zrozumiecie, że sami sobie robicie kuku zatrudniając "fahofcóf" robiących za pół ceny. Na dodatek teraz szukaj wiatru w polu bo nie można ich dorwać.

Teraz trzeba stracić czas i się do Szefa pofatygować osobiście. Zakładam, że ma Pan namiary na siedzibę firmy i nie zatrudnił Pan przyjezdnych z Pcimia Dolnego.

Mój sąsiad ma identyczny problem. 2 miesiące temu podziękował za moją /uważam, że całkiem rozsądną/ ofertę i zatrudnił inną ekipę /byli przyjezdni i dużo tansi niż firma warszawska/. Wszystko super, remont zrobili mu błyskawicznie tylko teraz coś cieknie spod brodzika /lol, pownie woda/, w 3 gniazdach brak prądu /nikt nie wie gdzie sobie poszedł/, sufit podwieszany w kuchni pęka na łączeniach płyt /pewnie budynek pracuje/, a gładź w przedpokoju odlazła w dwóch miejscach ze starą tapetą /dlaczego papier nie jest dobrym podkładem dla gipsu???/.
A teraz najlepsze - szef też standardowo nie odbiera telefonu i nie ma go jak dorwać, bo załoga była gdzieś spod Suwałk, ale gdyby nawet to sąsiad spryciarz nie zażądał żadnych namiarów.

Cóż mozna poradzić w Pana przypadku - nie mam rentgena w oczach. Proszę najpierw sprawdzić szczeliny przy ścianach, może gdzieś wepechnęli na "wcisk"

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2009, 22:23

rozmawiałem z kuzynem który zakłada panele itp.mówił że miał przypadek że założyli panele na dużej sali i wokół zostawili 1,5 cm odstępu od ściany rano gdy przyszli panele się rozeszły i doszły do ścian i uniosły się...byli w szoku i musieli obcinać dookoła... najlepiej jak by ocenił twoja sytuacje dobry fachowca powie ci co i jak i doradzi ewentualnie poprawi....

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lipca 2009, 10:53

Tak to jest jak się bierze ekipę z pierwszego lepszego ogłoszenia. Warto jednak wydać nieco więcej ale wynająć kogoś kogo na przykład poleca sklep sprzedający...Ja szukałabym tych montażystów za wszelką cenę, niech poprawiają, bo dodatkowe koszta poniesiesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 sierpnia 2009, 21:59

Zasada stara jak świat - nie masz pieniędzy - nie remontuj. Chytry płaci 2x, co najczęściej przekłada się na dodatkowe koszty i stratę czasu.
Poza tym żadna szanująca się firma remontowo-budowlana na poprawki nie wchodzi. Z prostej przyczyny - ma dość roboty i nie będzie się zajmować "pierdołami". Tym bardziej że taka sytuacja to czerwone światełko - KLIENT LICZY KAŻDY GROSIK, wymaga Bóg wie czego i chce tanio, albo co gorsza nie płaci. Dobrze i tanio to dwie różne rzeczy, a co do płacenia to.. jesteśmy dorośli czy bawimy się w przedszkole?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 sierpnia 2009, 16:38

skontaktowałem się z gościem, który zlecił mi ekipę do tej pracy. I w sumie to nic nie dało, bo gościu się najpierw wypierał, że to nie wina wykonawcy tylko gruntu, że widać podłoga nie nadaje się pod panele. A jak zacząłem dociekać co ma jedno z drugim wspólnego to odłożył słuchawkę. i po kontakcie, nr jest niedostępny :cry:

Zgłoś | Cytuj | Link

6 sierpnia 2009, 19:52

a po jakim czasie były zakładane panele? chodzi mi o czas od wylania posadzki do założenia paneli... a jest odstęp między panelem a ścianą?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 384

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >