Gość: pawi praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Mati doświadczony
|
pewnie, że można zrobić samemu. Mój znajomy ostatnio robił, ale pytanie czy się opłaca? ja uważam, że lepiej jest kupić gotową saunę, nie są drogie za około 6000 zł, są sauny dwuosobowe na podczerwień, jednoosobowe są tańsze. i zawsze masz gwarancje na nią a jak sam zrobisz to niestety już nie ma gwarancji. A poza tym to firma od razu zamontuje Ci ją w domu i nie będziesz się musiał męczyć :wink: także ja bym polecał Ci kupić już gotową, bez problemu, bez bałaganu i masz pewność, że będzie dobrze działać :wink: |
| |
Reklamy Google | |
offline Ekspert wedi doświadczony
|
Oczywiście można. Trzeba jednak pamiętać o zastosowaniu
materiałów odpowiedniej jakości – np. drewno o małej
ilości żywicy i sęków (np. świerk skandynawski, jodła
kanadyjska,cedr). Kolejne aspekty to odpowiedni piec (moc
dobrana do wielkości pomieszczenia) izolacja termiczna
ścian (tak, aby ciepło nie uciekało na zewnątrz) oraz
wentylacja (względy bezpieczeństwa). Należy zadbać o to,
aby drzwi nie miały metalowej klamki i otwierały się na
zewnątrz (jednym pchnięciem – umożliwia to zastosowanie
zamka rolkowego). Jest dużo aspektów, o których należy
pamiętać – od tego zależy bezpieczeństwo
użytkowników i prawidłowe funkcjonowanie sauny. Trochę
informacji na temat budowy można znaleźć w sieci (portale
budowlane). Koszt samodzielnej budowy może czasem niewiele
różnić się od kosztów związanych ze zleceniem budowy
autoryzowanemu wykonawcy (który dodatkowo zapewni
odpowiednia jakość materiałów i większe
bezpieczeństwo). |
| |
offline m_kwiecien fachowiec
|
|
| |
offline nezi5 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline m_kwiecien fachowiec
|
|
| |
offline robertb fachowiec
|
Wiele rzeczy widziałem zrobionych własnymi siłami przez
klientów i powiem tak: |
| |
offline michasia715 doświadczony
|
|
| |
Gość praktykant |
|
| |
Gość praktykant |
Czy Wy czasem nie przesadzacie ? Owszem, sauna kojarzyć się może z kosztami i wyjątkowo starannie dobranymi materiałami.Ale pomyślcie rozsądnie.Przecież to tylko trochę desek z byle jakim piecem :wink: Może spójrzcie na pierwowzór sauny , czy to naprawdę tak skomplikowane i kosztowne pomieszczenie ? Chyba macie cywilizacyjnie spaczone spojrzenie :twisted: |
|
czy można samemu zrobić saunę?
«
Powrót do grupy: Wykańczamy budynek
Ostatnio na forum
- jakie gwoździe i inne elementy złączne na budowę? Liczba postów: 132 Grupa: Wykańczamy... Wiesz co, wydaje mi się że oferta sklepu e-armet zainteresuje cię równie mocno jak mnie. Jeśli chodzi o gwoździe, to mają szeroki wybór. Ja zastanawiam się nad....
- Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 18 Grupa: Wykańczamy... Teraz bardzo modne i popularne sa panele tapicerowaneone wyglądają pięknie i estetycznie, zapewniają doskonałą izolację akustyczną oraz , oferują one wyjątkową....
- Windykacja w firmie budowlanej - czy mogą zabrać w... Liczba postów: 13 Grupa: Wykańczamy... Jeżeli natomiast szukacie firmy która odzyska dla was pieniądze to polecam kontakt z ICG-Group. Są doświadczeni i gwarantują szybkie rezultaty.
- kamień dekoracyjny Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Szanowni Państwo, Alternatywą dla kamienia dekoracyjnego jest tynk modelowany Foveo-Tech TSS05. Dzięki niemu można uzyskać na ścianie ciekawy efekt drewna, kami...
- Zabezpieczenia domu - jakie? Liczba postów: 22 Grupa: Wykańczamy... W kwestii monitoringu polecam Makrosat.com.pl zajmujemy się tym na co dzień i służymy rada, pomocą :)