To zrób "gościu" sam wg wzoru z gazetki hipermarektu i
podziwiaj swoje umiejętności.
Z całym szacunkiem - spróbuj i zobaczysz jak Ci się te
"deski" będą układać. Takie posty piszą ludzie, którzy
chyba nigdy tego nie robili, a są pierwsi do wołania
"drogo, drogo, za co tyle pieniędzy, to takie proste"
Mówiłem wielokrotnie i poraz kolejny powiem - chcesz, to
rób sam jeśli potrafisz i ciesz się tym co zrobisz.
Jeśli nie, nie pisz bzdur, bo ktoś naiwny uwierzy - lepiej
wynajmij kogoś, kto się na tym zna i zrobi to naprawdę
dobrze. Trzeba zapłacić? Tak - tak jak i Tobie za Twój
czas i umiejętności, bez względu na to, czym się
zajmujesz, na tym polega rynek i przepływ pieniądza.
offline robertb fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kobik doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tadeusz majster
|
|
| |
offline mar.pudelko doświadczony
|
ja skłaniałbym się do tego, żeby nie kombinować samemu. To jest trudna sprawa, odpowiednia temperatura, materiały. wszystko musi być rozplanowane, nie ma chyba miejsca na pomyłki i niedociągnięcia. i raczej oddzielne pomieszczenie! jakieś wewnętrzne "pomieszczenia w pomieszczeniu" - jakiś absurd. Jeśli ktoś decyduje się na saunę to znaczy że ma pieniądze, więc oddzielny pokój musi być, wszystko pięknie wykonane przez fachowców inaczej bym nie zaczynał.. Pozdrawiam! |
| |
offline edyta.ka doświadczony
|
sauna jest super! mieć własną to fajna sprawa, ale zgadzam się, że jeśli coś zrobi się niefachowo, to może być problem. Gdzie można szukać panów, którzy podejmą się takiej pracy? Mi ostatnio przebił się wąż doprowadzający wodę do kranu w umywalce w kuchni i już pełno wody na podłodze i wilgoć.. Nie wiem co był zrobiła jakby coś z taką sauną było nie tak, zapłakałabym się |
| |
Reklamy Google | |
offline woodson praktykant
|
Witam wszystkich odwiedzających temat budowy sauny. Przede wszystkich chcę powiedzieć, że moja wypowiedź nie będzie skierowana przeciwko fachowcom, raczej ma ona na celu "pokrzepienie" tych, którzy mają wiarę, że zrobią coś samemu. Jestem tego najlepszym przykładem. Moim pierwszym osiągnięciem było samodzielne wykonanie obudowy kominka (nie będę się o niej rozpisywał, bo temat dotyczy czegoś innego – jeśli jest ktoś zainteresowany to proszę pisać). Wszyscy odradzali mi, abym powierzył prace fachowcom, bo sam nie dam rady. Okazało się, że dzięki pomocy takich choćby forów jak to, oraz znajomych samodzielna budowa przebiegła bez problemu. Ale do rzeczy, zaczynam budowę sauny wolnostojącej i zaczynam szukać materiałów, więc stwierdziłem, że to idealny moment na podzielenie się informacjami, bo powiem szczerze, że jak na razie nie znalazłem na tym forum żadnych konkretów. A więc zaczynamy… |
| |
Gość: Boom22 praktykant |
Nie rozumiem w czym macie problem poza swoją totalną
niewiedzą co to jest sauna, jak wygląda itp. Jeśli ktoś
z was korzystałby kiedykolwiek z indywidualnej (domowej)
suchej sauny to tego problemu niemielibyście. Wiem, że
Polska to kraj gdzie saunę traktuje się jako luksus a za
luks trzeba przecież zapłacić (inaczej nie byłby
luksusem ;) ) Jednak w innych krajach można w każdym
markecie budowlanym kupić prostą saunę suchą. Piec,
deski, instrukcja składania (jak z ikei). |
| |
offline Krzaku praktykant
|
|
| |
Gość: maniur praktykant |
W tym momencie samodzielna budowa sauny nie ma sensu. Sauna IRM SH 201 kosztowała nas swego czasu 5 tyś złotych. Jest znacznie przyjemniejsza w korzystaniu. Jedna sesja to nawet 40 minut, nie wymaga odrębnego, specjalnego pomieszczenia. Uważam, że to lepszy pomysł od saun suchych. |
| |
offline Vermmer doświadczony
|
musisz jedynie postawić na jakieś sprawdzone ceny materiały budowlane i heja i zabawa z szampanem :) |
|