czy okna drewniane lepiej chronią przed hałasem niż PCV

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

15 lipca 2009, 16:57

Zgadzam sie: good 0 bad

jeszcze jedno pytanie do was, czy rzeczywiście okna drewniane, mniej przepuszczają hałasu niż okna plastikowe? co na to wpływa? Planuję wymianę okien w całym domu i miałem kupić plastiki ale znajomy namawia mnie na drewniane i nie wiem co zrobić. Możecie mi poradzić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2009, 01:17

raczej PCV będą cichsze za to drewniane mają inną przepuszczalność nie są aż tak szczelne ale za to jest mniejsze ryzyko wchodzenia wilgoci.
pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 sierpnia 2009, 15:02

Ja mam w swoim domu okna PCV i rzeczywiście są o wiele cichsze.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2009, 00:38

kwestia jakie miałaś wcześniej ja miąłem drewniane sosnowe ale tka się porozsychały z czasem ze każde inne byłyby lepsze ale to normalne że PVC jest cichsze.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2009, 14:01

Miałam drewniane, ale nie wiem z jakiego drewna, fakt były stare i porozsychane, ale chyba już nigdy nie wróciłabym do okien drewnianych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2009, 03:02

kwestia doświadczeń mój znajomy ma wstawione drewniane meranti mieliśmy przez nie przewiercić otwór na kabel antenowy szkoda okna ale znajomy się uparł że ma tak być miałem tym duży problem okno było klejone warstwowo i to wiercenie naprawdę szło ciężko twarde jak... to okno.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2009, 13:36

Z tymi drewnianymi oknami jest tak, że najgorsze jest ich malowanie a potem ta odpryskująca farba... :?

Zgłoś | Cytuj | Link

13 września 2009, 14:00

kiedyś tak teraz jak kupisz nowe okna w odpowiedniej technologii to możesz je odmalować ale raz na 10 lat więc raczej aż tak uciążliwe to nie jest oczywiście PCV nie maluje się wogóle.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 września 2009, 14:55

Drewno jest lepszym izolatorem niż pcv. Co prawda zależy to od gatunków (dąb najlepiej izoluje akustycznie, ale gorzej termicznie)

Kiedyś na jakichś targach widziałem okno, za którym umieszczono bardzo głośny telewizor z jadącym pociagiem. Jak się zamknęło okno to nic nie było słychać. Bodajże było to okno Stolbudu Włoszczowa

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2009, 11:01

myślę, że lepsze są PVC, jeśli kupisz drewniane z nienajlepszej firmy, później będą problemy z rozsychaniem itp. no i są droższe

pozdrawiam :idea:

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 538

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >