Gość: nestal praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Radex moderator
|
musisz popatrzec w katalogi i poogladac gotowe kominki ... jedni lubia kamien, inni drewno, a jeszcze inni robia plyte G-k i maluja ... i nie ma tu lepszych lub gorszych materialow (bo i tak wszystko jest odizolowane od kominka firerock'iem .... zalezy jak bedzie wygladal w danym pomieszczeniu |
| |
offline Marek Grabowski praktykant
|
Pytanie tak naprawdę nie z czego budować kominek tylko jak
chcesz aby kominek wyglądał z zewnątrz. Tak zwane obudowy kominkowe to mnóstwo
możliwości materiałów z jakich jest wykonana jest
obudowa. Co jest pod obudową to inna kwestia. |
| |
offline ibiza_sunny doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Wojtek4 praktykant
|
Możesz rozważyć kamień typu łupek lub Okładziny kamienne lub ścianki z otoczaków. A z samego kamienia masz tak wielki wybór, że możliwości jest bez liku. |
| |
offline Szalonymax majster
|
|
| |
Gość: durex praktykant |
Stawiałbym na marmur do obudowy kominka. On zawsze pięknie się prezentuje. Takie rozwiązanie widziałem tu http://www.kominki-lumar.com/marmurowe.html a> i naprawdę wygląda to świetnie. Przede wszystkim widać elegancje, a kominek wygląda zadbanie. |
| |
offline Sarge fachowiec
|
Nie wszystkie kominki trzeba obudowywać my ze względu na oszczędność miejsca nie mogliśmy sobie pozwolić na obudowywanie, dlatego poszliśmy w kierunku piecyków kominkowych jest to dość fajna alternatywa, dla wkładów tutaj macie przykład bardzo dobrej firmy Aduro - http://www.omikron-kominki.pl/piecyki-kominko we/piecyki-na-drewno/aduro.html - jest to o tyle wygodne, że nie trzeba właśnie kombinować z miejscem tylko wstawiamy to jak dodatkowy mebel, który przy okazji tworzy atmosferę i ogrzewa pomieszczenie. |
| |
offline Jonor doświadczony
|
Ja swój kominek obudowałem marmurem, natomiast trochę to
kosztuje i nie każdy może się zdobyć na taki ruch.
Oprócz tego jeszcze polecam granit. Dodatkowo możesz
przejść się po sklepach, popatrzeć, popytać znajomych -
lepiej szukać długo i dobrze, niż sie przejechać ;)A, i
jeszcze dodam, że mój kominek był robiony na zamówienie,
więc wszystko jest do zrobienia pod Ciebie. Pozdr |
Ten post był edytowany przez Jonor dnia: 12 marca 2018, 14:46 | |
|
czym obudować kominek?
«
Powrót do grupy: Kominki od A do Z
Ostatnio na forum
- kominek z płaszczem wodnym Byrski, coś nie tak Liczba postów: 478 Grupa: Kominki od... Najlepiej wezwać do tego serwis i niech zobaczą co jest nie tak. W tym przypadku nie widze innego rozwiązania. Można też wymienić go na inny model,popatrz w nas...
- dym z pieca kaflowego Liczba postów: 4 Grupa: Kominki od... Istnieje kilka możliwych przyczyn, które mogą wpływać na złe funkcjonowanie komina i pieca, a także rozwiązania, które mogą pomóc. 1. Problem z przewodem komin...
- PIec do chleba - jest tu zdun?? Liczba postów: 16 Grupa: Kominki od... Świetnie to wymyśliłeś, ja również jestem za swojskimi produktami. Jeśli chodzi o wędzarnie na działkę to jakie firmy możesz polecić? Zastanawiam się nad zakupe...
- Piece wolnostojace, kozy Liczba postów: 67 Grupa: Kominki od... duzy wybor tych piecow typu Koza ma firma Kratki. kupilismy taki dla babci bo poprzedni piec byl bardzo obciazajacy
- Odprowadzenie spalin z kominka Liczba postów: 52 Grupa: Kominki od... pablo ... dlaczego nie nauczyles sie czytac ze zrozumieniem Użytkownik napisał: Czytam i tak coś mi tu nie pasuje jeżeli temp. w palenisku osiąga 250 st...