czym się różnią te napędy od siebie?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

25 marca 2010, 15:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć czym od siebie różni się napęd faac414 od 413? A może są jeszzce jakieś inne napędy podobne? Nie wiem jacy są jeszcze producenci, może ktoś może mi doradzić jakiś dobry napęd dom domu?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 marca 2010, 12:48

Z tego co ja wiem to montuje się je do różnych bram, w zależności od wagi, wielkości, wykończenia. Wejdz sobie na stronę internetową i tam poczytaj. Albo zadzwoń do jakiegoś przedstawiciela, na pewno na str. znajdziesz numer. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 kwietnia 2010, 14:32

Zamontowałem faaca 414, przyjechał monter, najpierw obejrzał. Powiedział co i jak, że 414 będzie lepsze, praktyczniejsze, bo brama ma jakieś tam wymiary i jakąś tam budowę, że ten napęd się będzie nadawał. Przed świętami mi zamontowali i bardzo jestem zadowolony, świetnie chodzi!

Zgłoś | Cytuj | Link

12 maja 2010, 11:36

Cieszę się, że mogłem pomóc. A na jaki czas masz gwarancję? Nie wydaje mi się żeby coś miało się popsuć, ale gwarancja u producenta to zawsze gwarancja!

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2010, 15:24

Ciekaw jestem jak tam napęd się sprawuje? Mój znajomy kupił napęd ( ale nie z faaca) i niestety po dwóch miesiącach już musi korzystać z gwarancji. Tak to jest jak się nie chce trochę dopłacić na dobry i pewny sprzęt!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 sierpnia 2010, 00:14

Napęd FAAC 414 przeznaczony jest do bram skrzydłowych, o długości pojedynczego skrzydła do 3m. ma też dużą siłę ciągu którą mozna wykorzystac do bram z pełnych wysokich skrzydeł do 1,8m A napęd 413 jest do bram o długości pojedynczego skrzydła do 2,5 m.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 sierpnia 2010, 18:46

Użytkownik Krzysztof Opole napisał: Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć czym od siebie różni się napęd faac414 od 413? A może są jeszzce jakieś inne napędy podobne? Nie wiem jacy są jeszcze producenci, może ktoś może mi doradzić jakiś dobry napęd dom domu?

jeszcze np napędy Came Krono bardzo wytrzymałe i z osłoniętym tłokiem co jest dużym plusem brak pisków jak we faacu 414 i brak problemu zimą z oblodzonym tłokiem. 414 i Krono są wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne jedne z leprzych napędów

już za 1800 z montażem można wychaczyć

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 375 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 578 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 165 Grupa: Technologie... Użytkownik charlotte160 napisał: Pompa ciepła o dobry wybór. Pozwala na ogrzanie domu niskim kosztem, jest energooszczędna i ekonomiczna. Na rynku jest wiele fi...
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19446 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 147

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >