dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

9 lutego 2015, 17:57

Zgadzam sie: good 0 bad

No tak, ale czy to się sprawdza również w domach gdzie mieszka się cały rok? . Nie przepuszcza ciepła, bo jakoś nie jestem przekonany temu postawiłem da klasykę czyli dachówkę betonową :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lutego 2015, 20:53

Dachówka betonowa nie jest klasyką. Klasyką jest ceramika. A wiór na całoroczny musiałby być dobrze ocieplony, dlatego jestem za dachówkami np. protegon który będzie utrzymywał dobrą temperaturę w domu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2015, 11:51

Wazne tez żeby przy budowie dachu korzystac z chemii budowlanej dobrej jakości i zrobic porzadna hydroizolacje. Ja mam sprawdzona firme http://cemix.com.pl/ gdzie zaopatrzyłem się we wszystko co niezbędne i teraz mam pewność ze dach przez dłuższy czas nie będzie wymagal renowacji

Zgłoś | Cytuj | Link

26 lutego 2015, 13:14

ten wiór mnie totalnie nie przekonuje, aż nie chce myśleć o łatwopalności takiego dachu. pamiętam kiedyś taką dobrą restaurację w mojej okolicy.. no wlasnie pamiętam, bo szybko zniknęła pewnej zimy..

Zgłoś | Cytuj | Link

21 marca 2015, 12:03

Zimy? A to już trzeba mieć pecha :P Dachówka na pewno jest dużo lepsza, a i można dostać ją w dobrej cenie na dachobraniu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 marca 2015, 18:38

Ja również jakoś nie jestem w stanie zaufać dla tego wióru osikowego. Jednak nie ma to jak niby tradycyjne ale coraz to ciekawsze pod względem estetycznym dachówki betonowe bądź ceramiczne :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2015, 20:34

No kształty są coraz ciekawsze np. wklęsły topas.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2015, 20:16

Prawda ich wklęsła powierzchnia może dać na prawdę wspaniały efekt, gdy dekarz wykonan swoja prace na igłę ^^. Bardzo fajny kształt ma również Smaragd od Braas. Jak słyszałem kiedyś stwierdzenie mojego kolegi dekarza: ta dachówka jest dla koneserów. A w antracytowym kolorze jak dla mnie mistrzostwo w swojej dziedzinie :)

Ten post był edytowany przez Porek456 dnia: 11 kwietnia 2015, 08:46
Zgłoś | Cytuj | Link

5 kwietnia 2015, 18:58

No na chwilę obecną te odcienie szarości połączone z dobrymi kształtami (jak dla mnie jednak topas) są genialne

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2015, 08:51

Każdy ma swój gust :) chociaż nie odejmująć Topas-owi również jest w mojej czołówce pod względem estetycznym. Jeszcze w kolorze czarnym błyszczącym robi na mnie duże wrażenie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 399

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >