dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

12 kwietnia 2015, 22:44

Zgadzam sie: good 0 bad

A ja ostatnio gustuję w matowych kolorach, bo są rzadko spotykane. Tak jak i estetyka tej dachówki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 kwietnia 2015, 18:29

Racja :) dachówek w takiej formie jak Topas jest mało na rynku, a przynajmniej ja nie widziałem podobnej. Dla mnie w matowych kolorach podobaja się dachóki płaskie jak Teviva lub Tegalit :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 kwietnia 2015, 20:22

No teiva i tegalit też są rzadko spotykane, ale już ludzie się przekonują do nich, zaczynają powoli odchodzić od klasyków panujących od setek lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2015, 21:53

Najważniejsze jest, aby powoli odchodzić już od często nieszczęśliwie trafionej blachy, która po kilkunastu latach niestety nie wygląda za dobrze, w przeciwieństwie do dachówki, która swoje piekno utrzymuje przez długie lata dochądząc nawet do całego wieku :)

Ten post był edytowany przez Porek456 dnia: 17 kwietnia 2015, 21:54
Zgłoś | Cytuj | Link

19 kwietnia 2015, 20:15

No, ale niestety jak ktoś ma blachę to trudno przejść na dachówkę, bo często koszty wzmacniania więźby są zbyt duże w połączeniu z ceną dachówki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 kwietnia 2015, 07:56

No niestety właśni nie zawsze można sobie pozwolić na dachówkę, przez więźbę. No chyba, że trrafi się na fajną promocję i za zaoszczędzone środki możliwe byłoby wzmocnienie więźby :)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2015, 21:03

Ale niestety promocje nie są codziennością, i dachówkę się zazwyczaj kupuje nie długo przed położeniem.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2015, 20:05

No tak chyba, że ktoś ma gdzie ją składować to ma większe pole do manewru :) Ale też trzeba pamiętać, że jednak jest to inwestycja może nawet do końca naszego życia, więc warto trochę dłużej poszukać i dozbierać jak się da :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2015, 22:58

Masz całkowitą rację, pokrycie dachu jeżeli kupimy dobre starczy do końca naszych dni, więc nie można oszczędzać, bo lepiej wydać raz więcej niż 2-3 razy mniej (co w rezultacie i tak daje dużo wyższe wydatki)

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lipca 2015, 17:31

jeśli chodzi o dachy to wszystko do jego budowy czy remontu znajdziesz tu http://www.veldach.com.pl/ . ja niedawno u nich się zaopatrywałem w materiały i miałem z czego wybierac.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 546

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >