dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

2 grudnia 2015, 19:07

Zgadzam sie: good 0 bad

A w jakim celu korzystałem z ich usług ?? Ja raczej unikałbym blachy, jeżeli chodzi o pokrycie dachu domu, aczkolwiek kto co woli. Tylko warto najpierw zrobić wycenę w dachówce np. betonowej od Braas ponieważ za metr wychodzi u dystrybutorów nawet poniżej 30 zł/m2, a blacha z lepszej firmy oscyluje blisko tej kwoty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 grudnia 2015, 15:10

Ewentualnie może poczekac do koljenej promocji na dachówki od Braas, a czuje e coś na początek sezonu się pojawi. Dodatkowo wtedy będzie można sobie pozwolić na dachówkę ceramiczną w cenie podobnej do betonowej jak Achat 10 V :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 grudnia 2015, 10:15

moja żona była bardzo uparta w kwestii zielonego dachu, o którym wspominacie. naprawdę długo musiałem ją przekonywać, że pomysł się po prostu u nas nie sprawdzi i w końcu ustąpiła. teraz chce mieć dach, który wyróżni się na tle innych i już kombinuje jak się skontaktować z GTG Group, która to marka nam obrabia tworzywo... jestem ciekawy, co z tego wyjdzie

Zgłoś | Cytuj | Link

12 grudnia 2015, 09:25

To dobrze, że zrezygnowaliście z zielonego dachu. Wystarczyło zrobić wycene wtedy na pewno od razu by zwątpiła :) Jezeli chodzi o wyjątkową formę to polecam dachówkę Smaragd. Na dachu wygląda cudownie. Glazura czarna kryształ cudownie się mieni i na wszystkich mieszkańcach dzielnicy robi ogromne wrażenie

Zgłoś | Cytuj | Link

20 grudnia 2015, 14:45

Moja żona również wpadała na ten pomysł.... ale na szczęscie szybko udało mi się wybić jej to z głowy. A gdy zobaczyła ile to wszystko kosztuje i ile wymaga pracy od razu sama zwątpiła ;D Na szczęsie trafiło nam się Dachobranie od Braas z super zniżką to czemu mieliśmy neie kosrzystac i tak zczęsliwy Rubin 13V znalazł się na naszej więźbie :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 grudnia 2015, 11:57

Ach ten zielony dach. Na pierwszy rzut oka niby ok, ale jak sie wejdzie w temat trochę głębiej to nie jest już tak kolorowo. Utrzymanie tego, a przede wszystkim wykonanie to ogroomne koszta. Dachóweczka to prosta kalkulacja, a dodatkowo bezobsługowa. Trwała na 90-100lat i większe problemy niż zielony dach na pewno się nie pojawią. A jak Braas dorzuci jeszcze promocję to nic tylko brać :)

Zgłoś | Cytuj | Link

19 kwietnia 2016, 18:30

Raczej bym odradzał to inwestycja, która nie jest warta przynajmniej dla mnie zachodu. Dodatkowo spory koszt, duzo pracy trzeba włożyc w utrzymanie i nie wiem jak jest ogólnie z trwałością takiego systemu. Jestem zwolennikiem dachówki trrwałego i pieknego materiału z 30 letnią gwarancją w Braas.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2016, 10:29

Mam bardzo podobne zdanie. Po prsotu za dużo zachodu z tym będzie. U mnie dachówka Rubin 13V sobie leży świetnie wygląda. Nie boje się o nią, bo mam 30 lat gwarancji i jeszcze nic przy tym nie trzeba robić, a o to chodziło :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2016, 22:25

Rubin13 V mmm super wybrałeś :) Ja mam Teviva CISAR z dachówek betonowych ale nie moge narzekać. Struktura, kolor, twardość bardzo dobre. Oby tak było jak najdłużej

Zgłoś | Cytuj | Link

3 maja 2016, 19:03

To bardzo dobre gusta macie Panowie, albo Wasze żony bo z tym bywa różnie. Ważne że wybraliście topowego producenta, więc pewność co do materiału jest ogromna

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19471 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 698

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >