A w jakim celu korzystałem z ich usług ?? Ja raczej unikałbym blachy, jeżeli chodzi o pokrycie dachu domu, aczkolwiek kto co woli. Tylko warto najpierw zrobić wycenę w dachówce np. betonowej od Braas ponieważ za metr wychodzi u dystrybutorów nawet poniżej 30 zł/m2, a blacha z lepszej firmy oscyluje blisko tej kwoty.
Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: fotoradarr praktykant |
moja żona była bardzo uparta w kwestii zielonego dachu, o którym wspominacie. naprawdę długo musiałem ją przekonywać, że pomysł się po prostu u nas nie sprawdzi i w końcu ustąpiła. teraz chce mieć dach, który wyróżni się na tle innych i już kombinuje jak się skontaktować z GTG Group, która to marka nam obrabia tworzywo... jestem ciekawy, co z tego wyjdzie |
| |
|
To dobrze, że zrezygnowaliście z zielonego dachu. Wystarczyło zrobić wycene wtedy na pewno od razu by zwątpiła :) Jezeli chodzi o wyjątkową formę to polecam dachówkę Smaragd. Na dachu wygląda cudownie. Glazura czarna kryształ cudownie się mieni i na wszystkich mieszkańcach dzielnicy robi ogromne wrażenie |
| |
offline Emilek43 fachowiec
|
Moja żona również wpadała na ten pomysł.... ale na szczęscie szybko udało mi się wybić jej to z głowy. A gdy zobaczyła ile to wszystko kosztuje i ile wymaga pracy od razu sama zwątpiła ;D Na szczęsie trafiło nam się Dachobranie od Braas z super zniżką to czemu mieliśmy neie kosrzystac i tak zczęsliwy Rubin 13V znalazł się na naszej więźbie :) |
| |
Reklamy Google | |
offline Tomek111 fachowiec
|
Ach ten zielony dach. Na pierwszy rzut oka niby ok, ale jak sie wejdzie w temat trochę głębiej to nie jest już tak kolorowo. Utrzymanie tego, a przede wszystkim wykonanie to ogroomne koszta. Dachóweczka to prosta kalkulacja, a dodatkowo bezobsługowa. Trwała na 90-100lat i większe problemy niż zielony dach na pewno się nie pojawią. A jak Braas dorzuci jeszcze promocję to nic tylko brać :) |
| |
|
Raczej bym odradzał to inwestycja, która nie jest warta przynajmniej dla mnie zachodu. Dodatkowo spory koszt, duzo pracy trzeba włożyc w utrzymanie i nie wiem jak jest ogólnie z trwałością takiego systemu. Jestem zwolennikiem dachówki trrwałego i pieknego materiału z 30 letnią gwarancją w Braas. |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
|
|