dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 25 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

18 października 2016, 16:35

Zgadzam sie: good 0 bad

proponuję przed zakupem dachówki sprawdzić opinie na jej temat, sprawdzić bardzo ważny element taki jak temperatura wypieku , bo te wypiekane w wyższych temperaturach mają dużą twardość , co nie zawsze się podoba wykonawcom ( ci dobrzy wiedzą że świadczy to o wysokiej jakości ceramiki) bo nastręcza dużo kłopotu przy wierceniu otworów i jej cięciu a jest to nieuniknione; polecam dachówki sprawdzonej firmy Nelskamp-Nibra, jestem z niej bardzo zadowolony

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 października 2016, 18:20

Ostatnio wyszła spora afera producenta dachówek na C, gdzie klient otrzymał dachówki najgorszej jakości powykrzywiane jakby odrzuty i nie chcieli mu zwrócić kosztów zakupu. Dlatego warto ufać tylko tym najlepszym. Ja osobiście z Braas nie miałem żadnego problemu, bo dekarz nie kazał dokupować dodatkowo kolejnych dachówek, a kilka jeszcze mam na wszelki wypadek uszkodzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2016, 02:40

Na etapie budowy dachu, należy zwrócić uwagę na prawidłowe wykonanie połaczenia izolacji pionowej ścian z izolacją dachu.Najważniejsze zasady przy wykonywaniu takich prac to:
1. w pierwszej kolejności wykonujemy izolacje ścian zewnętrznych ale w taki sposób aby elementy izolacyjne np. płyty styropianowe miały bezpośredni kontakt z wiatroizolacją, niemniej jednak nie mogą dotykać pokrycia – musi zostać przestrzeń wentylacyjna wytworzona pod pokryciem
2. następnie układamy warstwy dociepleniowe – najczęściej wełnę mineralną lub inny materiał ale w taki sposób aby nie powstała przerwa w ciągłości izolacji – znaczne utrudnienie stanowi murłata leząca na murze a będąca niezbędną konstrukcją dachu
3. odwrotna kolejność może spowodować trudności w uszczelnieniu obszaru za murłatą – zamontowanie zbyt dużej ilości wełny spowoduje odpychanie płyt styropianowych podczas klejenia a z kolei za mała ilość wełny- osłabienie termiczne węzła
4. Ponadto wszystkie prace powinny być wykonane starannie, a przy zastosowaniu wełny zasada „na wcisk” przynosi odwrotny skutek niż by można się spodziewać – wełna bardzo dobrze izoluje ale w stanie rozprężonym a nie ściśniętym.
5. niewłaściwie wykonane prace niestety kończą się poważnym remontem wewnętrznym lub rozbiórka pokrycia dachowego.
Schemat takiego prawidłowego rozwiązania jest dostepny na stronie http://knauf-industries.pl/program,showroom,s tyropiany-zastosowania.html

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2016, 08:33

Bardzo fajne porady, ale jednak to powinni wiedzieć firmy które się tym zajmują. My musimy jednak tego dopilnować również. W przypadku wyboru pokrycia dachowego również najlepiej doradzić się certyfikowanych dekarzy np. z Braas jaka najlepsza opcja będzie w naszym przypadku

Zgłoś | Cytuj | Link

22 grudnia 2016, 11:40

albo lepiej z Baudera, Bauder bardzo dobra i porzadna firma, w Polsce chyba jedna z lepszych od dachów i izolacji dachow a chyba wazniejsza jest nawet na izolacja zeby pozniej nie musiec co chwile wolac ekipy do poprawek

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 grudnia 2016, 18:57

a ja słyszalem niedawno o dośc nietypowym rozwiązaniu jak zielony dach. Spotkaliście się z czymś takim już? Mam na myśli to http://www.xeroflor.pl/zielone-dachy.php .

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2016, 20:28

tutaj macie ogromny wybór dachów http://panoramadachow.pl/ :) warto sobie przejrzeć i porównac oferty na tej stronce.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 stycznia 2017, 22:21

Oraz cennik Braas od razu na stronie monier.pl i również tam sprawdzić mapkę rozmieszczenia ich dystrybutorów.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2017, 15:06

Dystrybutorów Braas jest wystarczająco dużo zeby sie udać i zamówić dobrą dachówke, którą zresztą możesz wybrać na ich stronie, ja tak zrobiłem i od razu poszedłem z tym co chce także sprawa poszło dużo szybciej jak wiesz czego chcesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 stycznia 2017, 11:58

Oczywiście, że najlepszą opcją będzie zdać się na firmę która posiada niezbędne doświadczenia w kwestii pokryć dachowych, na DachyZulawy.pl zawsze możecie liczyć na naszą fachową pomoc i porady, to samo dotyczy równiaż wyboru okien dachowych, mamy pod tym względem niezbędne doświadczenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 25 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 389

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >