Stron: 25 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸
offline Emilek43 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: sokol praktykant |
|
| |
Gość: jawolski89 praktykant |
jak dla mnie wszystko, byle nie blachodachówka jaką pamiętam - czyli "głośna" ;) no chyba, że na jakiś garaż czy coś.. wtedy bez problemu. A co myślicie o takim rozwiązaniu? http://www.top-dach.com.pl/dachowki-bitumiczn e/ słyszałem że to jedno z najłatwiejszych w montażu pokryć. |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
Raczej ceramika i dachówki cementowe będą lepszym wyborem niż bitumiczne. Szczególnie, że są bardziej trwałe. Ich trwałośc to ok 100 lat, więc spokojnie kilka pokoleń przeżyje :) Bardzo dobre do montazu są dachówki Achat 10V, gdzie mozliwośc przesuwu sięga nawet 30mm co jest ogromnym ugodnieniem dla dekarza, ddodatkowo pomimo wyraźej fali nie buja się, więc mozna bezpieczniej po niej chodzić |
| |
Reklamy Google | |
Gość: marriio praktykant |
Ja mam u siebie dachówkę ceramiczną BOGEN od www.veldach.com.pl w kolorze czerwonym. Jestem bardzo zadowolony i sprawdza się niezawodnie. |
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
Rónież wybrałem dachówkę ceramiczną, ale w żaden sposób nie jestem przeciwnikiem betonowych. W 2014r dachówki były wybierane w 45% nowych budynków, a to już coraz większy sukces. Mój Rubin 13V oczywiście w kolorze czarnym błyszczącym to świetny wybór. Nalezy do dachowek zakładkowych, które o wiele łatwiej się montuje, a dzięki temu zazwyczaj na dachu są ułozone na igłę. Dodatkowo glazura zapewnia bezpieczeństwo przed porastaniem i zabrudzeniami przez wiele długich lat :) |
| |
Gość: karolbytner546 praktykant |
a u nas jest właśnie blachodachówka i nie narzekamy. Może mamy z innej firmy, może lepszej jakości, ale nam nic nie puka i nie stuka. Zdecydowaliśmy się na panel Elegant firmy Balex i kupiliśmy w firmie www.ambit.gda.pl . Nie widzę żadenej różnicy jeśli chodzi o dachówkę ceramiczną – mieliśmy ją w poprzednim domu. |
| |
Gość: Bozydar praktykant |
|
| |
Gość: Bozydar praktykant |
|
|
Stron: 25 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸