dach przecieka- wokol rury

« Powrót do grupy: Robimy dach

7 grudnia 2009, 15:17

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Mam dach kryty dachowka ceramiczna,zainstalowano mi rure metalowa jako nosnik do anteny satelitarnej
wokol rury przecieka - mokra lata.
probowalem uszczelnic na zewnatrz silikonem
-bez efektu ,nadal przecieka w czasie deszczu
co zrobic????

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 stycznia 2010, 23:02

Proszę urzyć kleju ALL-FIX zamiast silikonu.Silikon dekarski czy uniwersalny nadaje się na dwa miesiące potem można go ściągnąć ręką.Jeszcze proszę obejrzeć dokładnie w koło tej daduwki czy gdzieś niema pęknięcia, a może należy zadeklować rure.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 stycznia 2010, 23:01

Proszę tym silikonem nie żartować z problemu. To zadania dla dekarza - ale takiego z prawdziwego zdarzenia. Zapewne przy okazji "specjaliści" od anten zniszczyli folię, naruszyli i poprzesuwali sąsiednie dachówki itd.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2010, 15:57

Witam
najlepiej kup taśme samoprzylepną do kominów ,i to
załatwi problem

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lutego 2010, 15:51

Do Piotra D
Masz spartaczony dach i szybko wzywaj na piśmie wykonawcę do usunięcia wady. Sam nic nie kombinuj, bo utracisz prawa do reklamacji w ramach gwarancji!
Żadne kity czy uszczelnienia nie nadają się i nie daj się zwieść wykonawcy na takie działanie - jak niektórzy tu podpowiadają. Mają te miejsca rozebrać i wykonać poprawnie. Jak? Powinni wiedzieć, a jeśli nie, to niechaj się zgłoszą - podam.

Pozdrawiam,

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 maja 2010, 20:34

A dla czego nie kupiono specjalnej dachówki do osadzania anteny

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 269

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >