docieplanie domu z zewnatrz

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

27 lipca 2010, 22:58

Zgadzam sie: good 0 bad

mam zamiar docieplać dom z zewnątrz,dom postawiony 5 lat temu z cegły palonej "MAX" ściana podwójna a w środku włożony styropian 6 cm . czy jest sens docieplania z zewnątrz, czy nie będzie wilgoci w mieszkaniu . proszę o poradę

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2010, 14:03

Możesz ocieplić dom. Najlepiej wykorzystać do tego celu cienką warstwę wełny mineralnej. Nie musisz się obawiać o wilgoć w domu, gdyż wełna ma na tyle dobre właściwości, że jej nie przepuści.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 sierpnia 2010, 11:31

To zależy z jakim materiałem zamierzasz ocieplać dom. Jeśli będzie to naprawdę cienka warstwa i masz dobrą wentylację w domu to nie musisz się o nic martwić.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 sierpnia 2010, 12:01

styropian tez jest higroskopijny, a do tego dochodzi tynk zewnetrzny, wiec o wchodzenie wilgoci nie ma co sie martwic ... wilgoc w domu powstaje wylacznie z braku wentylacji pomieszczen ... czy jest sens docieplania i jaka warstwa? to musi obliczyc ktos kto sie zna i jest na miejscu, aby dokladnie przeanalizowac budynek

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lipca 2011, 07:34

To ja podczepię się pod ten wątek a co z trwałością wełnym mineralnej po ilu latach trzeba ją wymienić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lipca 2011, 23:58

Z tego co mi wiadomo izolacji się nie wymienia, o ile została zamontowana prawidłowo. Myślę że trwałość stanowić może tutaj ewentualna kwestia producenta i jakość jaką oferuje... i tu z kolei pojawia się moje pytanie - jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii, znacie marki, które w szczególności możecie polecić? Dodam, że cena nie gra tutaj ogromnej roli, ponieważ zależy mi na b. dobrej jakości - przymierzam się do budowy domu pasywnego

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2011, 07:19

ekotomek, sam chętnie bym Ci coś doradził, ale na dzień dzisiejszy sam błądzę w tym temacie, przebrnąłem przez pierwszy dylemat: Czym docieplić? Wybrałem wełnę, teraz tylko muszę znaleźć odpowiedniego producenta tej wełny, a nie jest to takie proste...

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2011, 11:19

a natknąłeś się już może na tą ofertę? http://knaufinsulation.pl/files/ki_pl/upload/documents/Natur alna%20welna%20mineralna%20w%20ECOSE%20Technology.pdf

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2011, 07:29

oczywiście, że tak Knauf jest głównym producentem wełny mineralnej, ale poza nim na rynku jest jeszcze kilka firm i tu rodzi się dylemat...

Zgłoś | Cytuj | Link

10 sierpnia 2011, 00:18

Witam,
jeżeli chodzi o docieplenie ścian zewnętrznych jak najbardziej polecam wełnę mineralną. Firma Knauf Insulation jako jedyna na rynku posiada produkt, który jest zarazem ekologiczny jak i energooszczędny- jak przedmówca wspomniał z wykorzystaniem technologi ECOSE. Oczywiście wełna posiada te same cechy co tradycyjna, także cena jest bardzo przystępna.
W odpowiednim i dokładnym doborze rodzaju oraz grubości wełny proszę skorzystać z kalkulatora firmowego
http://www.knaufinsulation.pl/pl/program-obliczeniowe
Chętnie odpowiem na inne pytania.
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 496

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >