Gość: juliusz praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Anika praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline juliusz inżynier
|
|
| |
offline juliusz inżynier
|
|
| |
offline sp5es inżynier
|
Jest strona Centrum Budownictwa Szkieletowego i forum. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Res praktykant |
Na pewno dom ,który nie jest budowany metodą tradycyjną
jest o conajmniej 30 tańszy.Kluczowe są tutaj szczegóły
np. suche drewno bo gdy to zostanie "spaprane" to mogą się
pojawić poważne problemy. Myślę że gdy firmy-krzyki
znikną z rynku to będzie szansa na solidne wykonawstwo. Ja
się przymierzam do budowy i się mocno nad tym
zastanawiam. |
| |
offline juliusz inżynier
|
|
| |
offline paw_g_cio doświadczony
|
|
| |
Gość: Res praktykant |
Myślę że domy drewniane i wszelkiego rodzaju "szkielety"
mogą coraz bardziej wypierać technologię tradycyjną. Z
tego co wiem to bardzo dużo tego typu budownictwa jest w
Skandynawii. |
| |
Gość praktykant |
witam wszystkich.na poczatku chcialbym powiedziec panstwu ze mieszkam w usa i bardzo dobrze znam domy szkieletowe.mieszkam w takim domu oraz buduje je od podstaw.moim zdaniem taki dom ma bardzo wiele zalet,chociazby jest latwy do ogrzania jest prosty do rozbudowy lub remontu.zamierzam sam wybudowac taki dom po powrocie do polski.tylko nie wiem jaki jest koszt materialu w polsce.moze panstwo podacie mi strone z informacjami o materiale dostepnym na rynku oraz cenach :D :D |
|
dom szkieletowy drewniany prefabrykowany
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 426 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 322 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 496 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
- JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...