Gość: juliusz praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Anika praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline juliusz inżynier
|
|
| |
offline juliusz inżynier
|
|
| |
offline sp5es inżynier
|
Jest strona Centrum Budownictwa Szkieletowego i forum. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Res praktykant |
Na pewno dom ,który nie jest budowany metodą tradycyjną
jest o conajmniej 30 tańszy.Kluczowe są tutaj szczegóły
np. suche drewno bo gdy to zostanie "spaprane" to mogą się
pojawić poważne problemy. Myślę że gdy firmy-krzyki
znikną z rynku to będzie szansa na solidne wykonawstwo. Ja
się przymierzam do budowy i się mocno nad tym
zastanawiam. |
| |
offline juliusz inżynier
|
|
| |
offline paw_g_cio doświadczony
|
|
| |
Gość: Res praktykant |
Myślę że domy drewniane i wszelkiego rodzaju "szkielety"
mogą coraz bardziej wypierać technologię tradycyjną. Z
tego co wiem to bardzo dużo tego typu budownictwa jest w
Skandynawii. |
| |
Gość praktykant |
witam wszystkich.na poczatku chcialbym powiedziec panstwu ze mieszkam w usa i bardzo dobrze znam domy szkieletowe.mieszkam w takim domu oraz buduje je od podstaw.moim zdaniem taki dom ma bardzo wiele zalet,chociazby jest latwy do ogrzania jest prosty do rozbudowy lub remontu.zamierzam sam wybudowac taki dom po powrocie do polski.tylko nie wiem jaki jest koszt materialu w polsce.moze panstwo podacie mi strone z informacjami o materiale dostepnym na rynku oraz cenach :D :D |
|
dom szkieletowy drewniany prefabrykowany
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
- Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...