drewniane schody?

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

28 listopada 2013, 11:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, mam mały problem otóż chodzi mi po głowie remont schodów w holu, stare nie wyglądają zbyt atrakcyjnie i są już przyniszczałe..zastanawiam się na jakie drewno by sie zdecydować.. dodam że chce je robić sam, wiec chciałbym żeby obróbka nie była zbyt skomplikowana, może dąb? a może jakieś egzotyki? ma tu ktoś jakieś doświadczenie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 grudnia 2013, 15:13

Nikt tu nie zna się w temacie? szkoda

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 grudnia 2013, 10:01

Wprawdzie nie jestem fachowcem,tylko hobbystą (póki co posiadam Hammera - czasami coś tam zrobię) , ale jeśli będziesz zainteresowany, obejrzyj sobie ten link,tam wszystko jest wyjaśnione i mam nadzieję,że będzie Ci pomocne w rozwiązaniu problemu.Sam kiedyś też robiłem schody,ale to tylko były dwa małe,ale i tak pytałem fachowca stolarza.Powodzenia:

http://dpdprojekty.pl/testowy-wpis-01/

Zgłoś | Cytuj | Link

19 grudnia 2013, 10:07

Jeszcze chciałem dodać,że gdybyś nie mógł otworzyć tego linku - wpisz w google : z czego drewniane schody - tam wszystko będziesz miał. Tam też znalazłem to co Ciebie interersuje.Użytkownik ArekM napisał: Wprawdzie nie jestem fachowcem,tylko hobbystą (póki co
posiadam Hammera - czasami coś tam zrobię) , ale jeśli
będziesz zainteresowany, obejrzyj sobie ten link,tam
wszystko jest wyjaśnione i mam nadzieję,że będzie Ci
pomocne w rozwiązaniu problemu.Sam kiedyś też robiłem
schody,ale to tylko były dwa małe,ale i tak pytałem
fachowca stolarza.Powodzenia:
http://dpdprojekty.pl/testowy-wpis-01/

Jeszcze chciałem dodać,że gdybyś nie mógł otworzyć tego linku - wpisz w google : z czego drewniane schody - tam wszystko będziesz miał. Tam też znalazłem to co Ciebie interersuje.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 stycznia 2014, 16:10

A nie myślałeś o tym by kupić już gotowe. Bardzo fajne schody mają w http://nexterio.pl/14862,14860,14860,Schody_S chody-modulowe.html . Są to schody modułowe. Jest z nimi mniej pracy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2014, 19:45

Troche w miedzyczasie sie rozgladalem i porównywałem ceny i w sumie cenowo wychodzi podobnie, z tym że gotowych schodów, które by odpowidały moim wyobrażeniom jako takich nie znalazlem, chyba sam się za to wezmę, ale na wszelki wypadek wybiore standardowe drewno żeby nie bylo niespodzianek ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2014, 11:03

Jeśli coś się robi,to chcemy,aby to było na lata,a nie jeden sezon,znalazłem ciekawy link,może Cię zainteresuje?, chociaż sądzę, że już przeglądałeś Internet i troszkę po nim serfowałeś,ale mimo wszystko,obejrzyj sobie:

http://kalkulatorybudowlane.pl/teksty/2013/03/01/z-jakiego-d rewna-wykonac-schody-w-domu/

Oczywiście musisz też mieć odpowiedni sprzęt,mam jak już wspominałem hobbistycznego Hammera,którym się posługuję,ale nie wiem czy to wystarczy,gdybyś nawet i pożyczył. :)

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2014, 20:50

Zgadzam sie: good 1 bad

Do ambitnych świat należy. A z samodzielnie wykonanych schodów drewnianych człowiek może być niezmiernie dumny. Przy małych podpowiedziach profesjonalistów - sądzę, że się uda. Widziałam kiedyś u znajomych schody samonośne, na metalowej, ażurowej konstrukcji, z drewnianym trepem osadzonym w kątownikach. Myślałam, że kupili je u jakiegoś dobrego producenta schodów, a okazało się, że gospodarz wyspawał je i osadził na miejscu samodzielnie z pomocą brata. Wyglądały - rewelacyjnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 maja 2014, 14:15

Decyzję o schodach warto dobrze przemyśleć, bo to akurat konstrukcja, która ma ogromny wpływ na dom i mieszkańców, nie tylko pod kątem funkcjonalnym ,ale także estetycznym. Wg mnie schody, aby byly ozdobą wnętrza muszą być dobrze przemyślane. Najlepiej oddać się w ręce fachowców, ja tak zrobiłam i ani troche nie żaluje. Mam schody dębowe wykonane przez firmę http://www.polskadrewniana.pl/ . Są rewelacyjni, treminowi i budują z pasją. Polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link

19 maja 2014, 19:46

A same schody zawsze można dodatkowo udekorować z pomocą LED-owego podświetlenia. Warto poszukać w sieci propozycji wykonania takiej instalacji, niektóre pomysły są naprawdę fenomenalne, ja tez stamtąd czerpałam inspirację.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• panele na schody Liczba postów: 19 Grupa: Schody i ba... panele z kapinosami z litego drewna. Ciekawe jak jest róznica w cenie pomiędzy tym rozwiązaniem a całym trepem z litego drewna. Czy w ogóle opłaca się takie kom...
  • Nowoczesne meble na wymiar Liczba postów: 5 Grupa: Schody i ba... Ja mam bardzo ładne meble. Z tych mebli jestem zadowolony. ____________________________ ________________ nowe mieszkania lublin
  • HOLOWANIE Liczba postów: 7 Grupa: Schody i ba... Interesuje mnie holowanie samochodu z Austrii do Polski. Czy możecie polecić sprawdzoną firmę z tej branży? W Internecie znalazłam firmę P.P.H.U. Baścik. Czy kt...
  • guma na schody wejsciowe!!! Liczba postów: 6 Grupa: Schody i ba... Dokładnie tak, Taśma Antypoślizgowa jest chyba najestetyczniejszym rozwiązaniem, poza tym niedrogim a przede wszystkim funkcjonalnym.
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 73 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19486 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 745

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >