Witam, mam mały problem otóż chodzi mi po głowie remont schodów w holu, stare nie wyglądają zbyt atrakcyjnie i są już przyniszczałe..zastanawiam się na jakie drewno by sie zdecydować.. dodam że chce je robić sam, wiec chciałbym żeby obróbka nie była zbyt skomplikowana, może dąb? a może jakieś egzotyki? ma tu ktoś jakieś doświadczenie?
offline Wujaszek majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Wujaszek majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ArekM doświadczony
|
Wprawdzie nie jestem fachowcem,tylko hobbystą (póki co
posiadam Hammera - czasami coś tam zrobię) , ale jeśli
będziesz zainteresowany, obejrzyj sobie ten link,tam
wszystko jest wyjaśnione i mam nadzieję,że będzie Ci
pomocne w rozwiązaniu problemu.Sam kiedyś też robiłem
schody,ale to tylko były dwa małe,ale i tak pytałem
fachowca stolarza.Powodzenia: |
| |
|
Jeszcze chciałem dodać,że gdybyś nie mógł otworzyć
tego linku - wpisz w google : z czego drewniane schody - tam
wszystko będziesz miał. Tam też znalazłem to co Ciebie
interersuje. |
| |
offline tomek133 majster
|
A nie myślałeś o tym by kupić już gotowe. Bardzo fajne schody mają w http://nexterio.pl/14862,14860,14860,Schody_S chody-modulowe.html . Są to schody modułowe. Jest z nimi mniej pracy. |
| |
Reklamy Google | |
offline Wujaszek majster
|
Troche w miedzyczasie sie rozgladalem i porównywałem ceny i w sumie cenowo wychodzi podobnie, z tym że gotowych schodów, które by odpowidały moim wyobrażeniom jako takich nie znalazlem, chyba sam się za to wezmę, ale na wszelki wypadek wybiore standardowe drewno żeby nie bylo niespodzianek ;) |
| |
|
Jeśli coś się robi,to chcemy,aby to było na lata,a nie
jeden sezon,znalazłem ciekawy link,może Cię
zainteresuje?, chociaż sądzę, że już przeglądałeś
Internet i troszkę po nim serfowałeś,ale mimo
wszystko,obejrzyj sobie: |
| |
offline Ozzy fachowiec
|
Do ambitnych świat należy. A z samodzielnie wykonanych schodów drewnianych człowiek może być niezmiernie dumny. Przy małych podpowiedziach profesjonalistów - sądzę, że się uda. Widziałam kiedyś u znajomych schody samonośne, na metalowej, ażurowej konstrukcji, z drewnianym trepem osadzonym w kątownikach. Myślałam, że kupili je u jakiegoś dobrego producenta schodów, a okazało się, że gospodarz wyspawał je i osadził na miejscu samodzielnie z pomocą brata. Wyglądały - rewelacyjnie. |
| |
Gość: Tamaris praktykant |
Decyzję o schodach warto dobrze przemyśleć, bo to akurat konstrukcja, która ma ogromny wpływ na dom i mieszkańców, nie tylko pod kątem funkcjonalnym ,ale także estetycznym. Wg mnie schody, aby byly ozdobą wnętrza muszą być dobrze przemyślane. Najlepiej oddać się w ręce fachowców, ja tak zrobiłam i ani troche nie żaluje. Mam schody dębowe wykonane przez firmę http://www.polskadrewniana.pl/ . Są rewelacyjni, treminowi i budują z pasją. Polecam! |
| |
offline adrianka doświadczony
|
A same schody zawsze można dodatkowo udekorować z pomocą
LED-owego podświetlenia. Warto poszukać w sieci propozycji
wykonania takiej instalacji, niektóre pomysły są
naprawdę fenomenalne, ja tez stamtąd czerpałam
inspirację. |
|